ADPM Cool

FOTO! Cum ar arata personajele Disney daca ar trai in lumea reala

Scris de Administrator

Ce s-ar intampla oare daca lumea perfecta a lui Disney ar intalni problemele grave cu care se confrunta societatea actuala, precum drogurile, poluarea, rasismul ori abuzul contra animalelor? Jeff Hong, un artist talentat din New York, a incercat sa dea raspunsul la aceasta intrebare punand bazele unui proiect care a starnit multe controverse, denumit „Unhappily Ever After”.

disney-unhappily-ever-after

Fascinantele povesti din lumea Disney ne-au fascinat inca din copilarie pentru ca emanau atat de mult optimism incat devenea molipsitor. E important totusi sa stim sa facem diferenta intre basme si realitate, pentru ca, daca in desenele animate finalul este intotdeauna unul fericit, in care binele invinge raul, in viata de zi cu zi lucrurile nu stau mereu asa. Iar daca avem tendinta de a ne trai vietile ghidati de filme si povesti, riscam sa fim adesea dezamagiti.

disney-unhappily-ever-after4

Jeff Hong, un artist extrem de talentat din New York, incearca sa exprime exact acest lucru prin intermediul proiectului denumit „Unhappily Ever After” (Nefericiti pana la adanci batraneti), o serie de imagini inedite in care lumea Disney o intalneste pe cea reala.

disney-unhappily-ever-after5

In aceste ilustratii, faimoasele personaje din desene animate se confrunta cu cateva dintre cele mai intunecate probleme ale lumii in care traim.

disney-unhappily-ever-after1

Ariel, sirena cea candva fericita, tocmai ce a reusit sa scape din oceanul poluat.

disney-unhappily-ever-after2

Adorabila Bambi a devenit victima a vanatorii, iar capul ei este acum un simplu trofeu ce atarna pe peretele unui living luxos.

disney-unhappily-ever-after3

Pocahontas este devastata la vederea casino-ului contemporan ce straluceste precum un monument greu suportabil pentru vremurile in care ea traieste.

disney-unhappily-ever-after6 disney-unhappily-ever-after7

„Pur si simplu mi-a venit in minte ideea de a le pune pe printesele Disney in medii cu care ele nu ar fi in mod normal asociate. De indata ce am inceput sa pun bazele acestui proiect, am realizat ca, in problemele sociale, care pentru mine sunt atat de importante, se vor regasi cu siguranta si alti oameni. Cred ca asta a facut ca seria ’ Unhappily Ever After’ sa se bucure de atata succes si sa fie in acelasi timp controversata. Sunt bucuros ca a dat nastere unor dezbateri si discutii pe teme extrem de grave precum rasisimul, abuzul impotriva animalelor, drogurile si asa mai departe”, marturiseste artistul.

disney-unhappily-ever-after8 disney-unhappily-ever-after9 disney-unhappily-ever-after10 disney-unhappily-ever-after11

Scrie un comentariu