News Stiri externe

A inceput procesul lui Harvey Weinstein! Annabella Sciorra il acuza pe mogul de viol!

Scris de Sorin Dutoiu

La New York se desfasoara in aceste zile cel mai anticipat proces al ultimilor ani: cel prin care mogulul Harvey Weinstein este acuzat de viol de doua femei. Daca va fi gasit vinovat Harvey risca pedeapsa inchisorii pe viata. Primul martor in cadrul procesului a fost actrita Annabella Sciora din „Clanul Sporanos”, care figueaza doar ca martor si nu ca reclamant. Aceasta sustine ca Harvey a violat-o in 1993.

 

Dupa etapa preliminara a alegerii membrilor juriului si a depozitiilor procurorilor si avocatilor apararii, iata ca procesul lui Harvey Weinstein a inceput ieri la New York cu depozitia actritei Annabella Sciorra, cunoscuta publicului larg pentru rolul sau in serialul „Clanul Soprano”.

Sciorra, in varsta acum de 59 de ani, a povestit in boxa martorilor cum Harvey a violat-o in apartamentul ei din New York in iarna dintre 1993 si 1994. Sciorra a vorbit pentru prima data despre cele intamplate abia in anul 2017, iar acuzatiile ei sunt prea vechi ca sa mai constituie „activitate criminala” conform legii din New York. Procurorii au reusit insa sa o aduca la proces si sa o puna in boxa martorilor tocmai pentru a arata carentele de comportament ale lui Harvey Weinstein.

Sciorra a povestit ca l-a cunoscut pe Weinstein la o petrecere in Los Angeles la inceputul anilor 1990. La vremea respectiva cariera ei era in plina ascensiune dupa ce jucase in filme precum „Jungle Fever” sau „The Hand that Rocks the Cradle”. Harvey incerca sa o convinga sa accepte un nou rol principal in pelicula „The Night We Never Met”, iar cei doi au discutat la o petrecere despre acest lucru.

Ulterior a inceput sa ia parte la petrecerile companiei Miramax, ce apartinea fratilor Weinstein, iar incidentul s-a produs dupa o cina la un restaurant irlandez in iarna anului 1993/1994. Harvey a condus-o acasa pe actrita, initial pana in fata cladirii unde era apartamentul ei. Ulterior, acesta s-a intors la locuinta ei si a batut la usa.

„Weinstein era la usa, a impins usa si m-a luat prin surprindere, Eu deja aveam camasa de noapte pe mine si ma pregateam de somn. A inceput sa-si descheie camasa, iar atunci am realizat ce era in capul lui. Voia sa faca sex cu mine si eu nu-mi doream acest lucru. Am vrut sa ma retrag in baie, insa am fost dominata de prezenta lui. M-a impins in dormitor, m-a aruncat pe pat. M-a prins de maini cu toate ca i-am spus de mai multe ori sa inceteze si atunci m-a violat. Nu am mai putut lupta. Eram imobilizata. La un moment dat s-a oprit. A ejaculat pe camasa mea de noapte, iar apoi mi-a facut sex oral. Eram atat de dezgustata incat corpul meu a inceput sa tremure intr-un mod incontrolabil. Nu am stiut ce se intampla. Cred ca am suferit o criza”, a povestit actrita Annabella Sciorra.

Ulterior, Sciorra si Weinstein s-au mai intalnit de cateva ori, iar actrita pretinde ca in 1997, la Cannes, producatorul i-a batut la usa hotelului in care era cazata fiind doar in lenjerie intima si avand in mana ulei de corp si o caseta video.

Annabella nu a mentionat nimic din cele intamplate nimanui pana in anul 2017, cand a povestit despre viol in cadrul unui interviu cu Ronan Farrow pentru „The New York Times”.

In cadrul depozitiei care a durat 5 ore au reiesit insa si alte aspecte, care au facut juriul sa se indoiasca asupra faptelor expuse de actrita de origine italiana. Cu toate ca aceasta pretinde ca a fost violata de Harvey, in August 2017 aceasta a primit un mesaj pe Instagram de la un prieten care spunea ca Harvey intreaba de numarul ei de telefon.

Ea a raspuns repede si a scris urmatoarele: „Sunt falita. Situatia mea financiara este mai rea decat mi-am imaginat vreodata. Nu am asigurare de sanatate, nu am muncit de foarte multi ani si a trebui sa reiau legatura cu cei cunoscuti. Sper ca Harvey sa aiba un job pentru mine”.

La doua luni diferenta, aceasta i-a scris aceleiasi cunostinte: „Nimic de la Harvey? Vreau doar sa stiu daca Harvey are numarul meu”.

Confruntata cu aceste mesaje actrita a declarat ca „incerca marea cu sarea”, punand astfel in dubiu motivele pentru care aceasta, aflata acum la ananghie, ar recurge  o persoana despre care pretinde ca traumatizat-o si a violat-o. Avocatii lui Weinstein au punctat si un interviu prin care Annabella a recunoscut intr-un interviu ca a mintit de cateva ori in declaratiile ei date presei.

Totodata, Anabella a declarat ca a nu a raportat niciodata incidentul la politie si nici nu a sunat la 911 pentru ca la vremea respectiva nu i s-a parut ca a fost violata.

Harvey este prezent in fata instantei confruntat cu acuzatiile a doua femei care pretind ca Harvey le-a violat. Acestea sunt Mimi Haleyi si Jessica Mann. In total 6 femei vor depune marturie in fata instantei si vor sustine prin declaratii cele doua femei care figureaza ca si victime in acest proces.

Scrie un comentariu