Cinenews News

Zece mari actori care nu au castigat niciodata premiul Oscar

Scris de Alexandru Manea

An de an, cei mai buni actori de la Hollywood se lupta pentru statueta de aur, care le aduce nu numai recunoasterea criticilor de film, dar si o majorare considerabila a tarifelor pentru urmatoarele filme. Doar ca, in timp ce unii sunt considerati rasfatatii criticilor, altii si-au castigat deja nedorita reputatie de actori fara lipici la Oscar. Surprinzator e ca printre ei sunt cei mai iubiti actori ai ultimilor ani, majoritatea considerati a fi geniali.

 

Di Caprio Oscar

LEONARDO DI CAPRIO

Nominalizat deja de sase ori, Leonardo Di Caprio pare sa fie favorit anul acesta pentru rolul exceptional din „The Revenant”. La fiecare infrangere a fost compatimit iar anul acesta, presa pare sa puna presiuni pe juriul care decide castigatorii desi nu sunt de ignorat nici competitorii sai. De-a lungul timpului, a pierdut statueta de aur in fata unor actori precum Tommy Lee Jones, Jamie Foxx, Matthew Mc Conaughey sau Forest Whitaker.

(FILES)US actor Robert Downey Jr. poses for picture on the red carpet as he arrives for the premier of his latest film "Iron Man 3" in Leicester Square in central London in this April 18, 2013. "Iron Man 3" is expected to launch America's summer blockbuster season with a bang this weekend, having already taken global box offices by storm, industry analysts say. Robert Downey Jr returns as the metal-suited Marvel superhero, in a sequel to the last "Iron Man" movie in 2010, but also playing off the back of last year's comic-book mega hit "The Avengers," which also featured him. The film, starring Gwyneth Paltrow and Ben Kingsley as well, has already made nearly $200 million around the world in the last week, and could earn a similar sum in its first weekend in North America. AFP PHOTO/LEON NEALLEON NEAL/AFP/Getty Images

ROBERT DOWNEY JR.

Iron Man are tot ce poate visa un barbat, insa actorul care ii da viata duce lipsa de… recunoasterea criticilor de film. Robert Downey Jr. a fost nominalizat prima data la varsta de 20 de ani, pentru rolul din filmul biografic „Chaplin”, iar apoi 16 ani mai tarziu. A pierdut insa ambele premii in fata lui Al Pacino si Heath Ledger.

Tom Cruise Oscar

TOM CRUISE

Tom Cruise este considerat unul dintre cei mai importanti actori ai generatiei sale, insa nu se poate lauda cu un premiu Oscar deocamdata, in ciuda celor trei nominalizari. Daniel-Day Lewis, Geoffrey Rush si Michael Cain sunt actorii care i-au „furat” mult ravnitele statuete.

Johnny depp Oscar

JOHNNY DEPP

Johnny Depp a fost nominalizat de trei ori pentru titlul de „cel mai bun actor”, la fel ca Tom Cruise, dar nici el nu a fost foarte norocos. Criticii de film au considerat de fiecare data ca unul dintre competitorii sai a fost mai bun. Norocosii au fost Sean Penn, Jamie Foxx si Daniel Day-Lewis.

Will Smith Oscar copy

WILL SMITH

Printul din Bel Air are doua nominalizari pana acum, dar nicio statueta. Primele emotii le-a avut in 2002, cand a fost la un pas de premiu pentru rolul din „Ali”, dar a pierdut in fata lui Denzel Washington. Cinci ani mai tarziu, a pierdut din nou, insa de aceasta data, in fata lui Forest Whitaker. Anul acesta, Will Smith spera la o niminalizare pentru rolul din „Concussion”. Acest lucru nu s-a intamplat, iar actorul si sotia sa au fost printre primii care au anuntat ca nu vor lua parte la ceremonia de maine seara, acuzand juriul de discriminare rasiala.

Michael Keaton Oscar

MICHAEL KEATON

In ciuda unei cariere indelungate la Hollywood, Birdman nu a castigat niciodata premiul Oscar. De fapt, nici nu a fost nominalizat pana anul trecut. A pierdut insa in fata lui Eddie Redmayne. Anul acesta, „Spotlight”este nominalizat pentru titlul de „cel mai bun film”, insa Michael Keaton nu a intrat pe lista favoritilor.

Samuel L Jackson

SAMUEL L JACKSON

Desi lista filmelor in care a jucat Samuel L. Jackson e mai mult decat impresionanta, actorul nu se poate lauda nici cu statueta de aur si nici macar cu multe nominalizari. A intrat in competitie o singura data, in 1995, pentru rolul din „Pulp Fiction”, dar a pierdut in fata actorului Martin Landau.

Joaquin Phoenix Oscar

JOAQUIN PHOENIX

Talentatul actor a adunat, de-a lungul timpului, trei nominalizari, dar nu a castigat niciodata. Prima ceremonie la care putea castiga a fost in 2001, pentru reolul secundar din „Gladiator”, dar Benicio del Toro a fost cel care a urcat pe scena pentru a ridica premiul. Au urmat alte emotii in 2006 si 2013, dar a pierdut de fiecare data.

Actor Edward Norton smiles after taking a photograph of director Alejandro Gonzalez Inarritu as they arrive for the screening of Birdman during the opening ceremony for the 71st edition of the Venice Film Festival in Venice, Italy, Wednesday, Aug. 27, 2014. The 71st edition of the festival opens on Wednesday, Aug. 27th and runs until Sept. 6. (AP Photo/David Azia)

EDWARD NORTON

Desi pare ca a intrat intr-un con de umbra in ultimii ani, Edward Norton era unul dintre favoritii criticilor de film. Pentru statueta de aur a fost nominalizat de trei ori, dar fara succes. A pierdut la limita, in fata altor mari actori: Cuba Gooding Jr., J.K. Simmons and Roberto Beningni.

Kellen Oscar

IAN MCKELLEN

Va vine sa credeti sau nu, marele actor nu a primit niciodata recunoasterea marelui juriului american. A primit doar nominalizari pentru „Gods and Monsters” si „Lord Of The Rings: The Fellowship OF The Ring”, dar Jim Broadbent si Roberto Benigni au fost considerati mai buni la acea vreme.

Emotiile sunt tot mai mari, pe masura ce trec orele. Numaratoarea inversa a inceput si toata lumea isi pune aceeasi intrebare: este 2016 anul in care Leonardo DiCaprio va pleca acasa cu marele premiu?

Scrie un comentariu