ADPM Health

S-a descoperit inlocuitoul minune al zaharului! Este sanatos si nu ingrasa!

Scris de Administrator

Poate ca nu v-ati dat inca seama, dar pe rafturile supremarket-ului se desfasoara deja o revolutie tacuta. Dupa ani intregi de cercetari si teste, oamenii de stiinta cred ca au gasit un substitut natural al zaharului, care – surpriza – are zero calorii, zero carbohidrati si nu va creste nivelul de zahar din sange!

zahar-inlocuitor

Ingredientul miraculos este cu pana la 250 – 300 de ori mai dulce decat zaharul, astfel incat producatorii pot reduce cu mult numarul caloriilor din alimente si bauturi doar folosindu-l. Despre ce este vorba? Stevie!

Spre exemplu, presa britanica spune ca stevia este deja folosita drept indulcitor pentru bautura Sprite, care este acum cu 30% mai saraca in zahar.

zahar-inlocuitor2

Un lucru e cert – stevia este, fara indoiala, o alternativa sanatoasa a indulcitorilor folositi pana acum, precum aspartamul, zaharina sau sucraloza.

Se pare ca tendinta producatorilor este de a folosi cat mai mult ingrediente naturale pentru a lansa pe piata produse cu etichete „curate”, fara E—uri si aditivi artificiali.

Avand in vedere constientizarea faptului ca zaharul reprezinta una dintre cauzele majore ale obezitatii si diabetului, este de inteles determinarea cercetatorilor de a incerca sa-l inlocuiasca cu ceva natural.

Pe langa efectele nocive ale zaharului, pe care le cunoastem deja atat de bine, s-a demonstrat candva ca efectul acestuia asupra creierului ar fi unul asemanator cu cel al cocainei.

zahar-inlocuitor3

Multi oameni folosesc astazi mierea drept inlocuitor pentru zahar, crezand ca este mai sanatoasa. Cu toate astea, specialistii sustin cu tarie ca mierea si siropul de artar sau agave nu sunt cu nimic mai bune pentru organism decat zaharul.

Asadar, ar putea fi stevia salvarea pana la urma? Extrasa din frunzele de stevie, a fost folosita drept indulcitor de mai bine de 40 de ani in Japonia si America de Sud, cu toate ca a fost aprobata in UE abia in 2011.

Se pare insa ca nu este unica optiune. Brand-ul Pepsi spune ca lucreaza la o serie de „potentiatori de gust”, substante chimice care nu au gust ori miros, dar care stimuleaza papilele gustative pentru a spori aroma dulce.

zahar-inlocuitor1

In SUA, un indulcitor cu zero calorii ontinut dintr-un fruct chinezesc este folosit in producerea biscuitilor si a bauturilor.

Insa, chiar si dupa ce toate acestea au fost spuse, specialistii declara ca, desi este de preferat ca oamenii sa consume indulcitori mai degraba decat zahar, totusi, cea mai sanatoasa alternativa este, in final, sa renunte la orice este dulce.

Scrie un comentariu