ADPM Beauty

Vrei fatete dentare? Dr. Adrian Mina iti spune la ce sa fii atent!

Scris de Alexandru Manea

Tratamentul cu fatete dentare reprezinta una din cele mai importante proceduri de estetica dentara. Fatetele sunt lucrari protetice ce acopera fata exterioara a dintelui, cea vizibila, corectand astfel imperfectiunile ce tin de forma, alinierea sau culoarea dintilor.

Vrei fatete dentare? Dr. Adrian Mina iti spune la ce sa fii atent!

Exista varianta sa optam pentru fatele prefabricate sau pentru cele realizate la comanda. Diferentele sunt notabile, insa nu multi cunosc aceste detalii. Medicul stomatolog Adrian Mina ne explica diferentele intre cele doua topuri de fatete si pentru care este indicat sa apelam in functie de necesitatea fiecaruia.

“De cele mai multe ori, pacientii vin la cabinet pentru fatete fiindca nu sunt multumiti de modul cum arata datura lor in momentul in care zambesc. Cand isi doresc fatete, ei au la dispozitie doua variante: prefabricate sau cele care sunt facute la comanda”, spune medicul Adrian Mina.

Care sunt, insa, diferentele?

Fatetele prefabricate

 

“In ultimii ani au aparut multe firme producatoare care furnizeaza piesele gata facute, pe marimi, culori si pe forme, iar medicul trebuie doar sa le aleaga pe cele potrivite. Procedura aplicarii fatetelor este mult mai usoara si pacientul poate pleca acasa cu zambetul mult-dorit dupa doar o vizita la stomatolog”, spune Adrian Mina.

“Un alt detaliu important al fatetelor prefabricate este pretul. Acestea costa in medie 950-1000 de lei, fata de o fateta realizata la comanda, ce costa intre 1500-1800 Lei. Chiar si asa, rezultatul estetic este insa unul remarcabil. In plus, fatetele prefabricate se aplica fara a slefui prea mult dintele, care este astfel mult mai protejat. Totusi, trebuie sa atrag atentia asupra faptului ca fatetele prefabricate sunt mai vulnerabile la ciobituri, iar pacientul trebuie sa fie atent sa nu muste din alimentele dure sau crocante”, explica Adrian Mina.

 

Dr Adrian Mina a prezentat tehnologia eco a viitorului in stomatologie

Fatetele facute la comanda

 

“Fatetele realizate la comanda sunt de o calitate mult mai buna decat cele prefabricate si sunt mult mai rezistente, chiar in cazul muscaturii din alimente mai dure sau crocante. Forma, marimea si culoarea lor se stabilesc de comun acord cu pacientul pentru ca rezultatul sa fie cel dorit. Sunt insa mai scumpe, cu un pret intre 1500 si 1800 de lei pe fateta, si presupun o slefuire in profunzime a dintelui”, explica Adrian Mina.

Dr. Adrian Mina este considerat unul din cei mai respectati medici stomatologi, cu o activitate de peste 15 ani derulata in Statele Unite, Canada si Romania. Printre pacientii sai se numara persoane publice din Romania, dar si de peste hotare.

 

Scrie un comentariu