News

Vlad Craioveanu, numit Jimi Hendrix in Grecia

Scris de Alexandru Manea

Vlad Craioveanu sustine ca atunci cand se duce in Grecia este deseori comparat de localnici cu renumitul Jimi Hendrix. Asemanarea cu regretatul rocker i-au facut si pe colegii lui sa il alinte astfel cateodata.

Vlad Craioveanu a stat de vorba cu Iulian Comanescu, discutie transcrisa intr-un interviu fara asteriscuri si eufemiste, aparut in cel mai recent numar din revista de media The Industry, in care vorbeste despre resorturile care au stat la baza deciziilor sale din trecut, dar si despre prezent.

Craio, asa cum este “alintat” de colegi, sau Jimi Hendrix, asa cum zic grecii cand dau cu ochii de el pe plaja, in vacante,  raspunde intrebarilor despre “perioada Bucifal”, despre “Zero”, despre Pro TV si Guerrilla.

Te mai stie lumea pe strada, de la…?

Da. Dar nu „de la…”. Pe mine m-a stiut lumea pe strada de cand m-am nascut eu, pentru ca am o fizionomie diferita de cea normala si cand ma duc in Grecia, si cand ma duc peste tot, se holbeaza la mine: „Jimi Hendrix!” a fost si contributia televiziunii, sigur, dar per ansamblu asta e.

Si cum e pe strada, ca esti destul de retras,  totusi, in sensul de prezenta media pe altceva decat Guerrilla? Autografe?

Nu, nu. autografe – a trecut perioada lor. Se uita lumea, unii urat, altii placut, altii cu drag.

Te-ai mai aseza intr-un personaj ca Bucifal,  daca ar trebui?

Eu cred ca sunt o multitudine de personaje. Depinde de situatie, pe care il proiectez. Si cred ca fiecare om e asa, ne jucam. Pe radio sunt cumva, acasa sunt cumva, cu prietenii sunt cumva, la o anumita televiziune, sunt cumva ca sa respect formatul, la alta sunt altfel, ca are alt format si alte rigori… Dar nu mi-am uitat principiile. Pe astea le pastrez si le aplic.

Tot in numarul zece al revistei,  Vlad Ursulean semneaza a doua reportaje, “Publicitarii danseaza pe sfoara la Noaptea Agentiilor” este primul dintre ele, iar in urmatorul descrie experienta interesanta de a fi participat la un experiment, un soi de Big Brother in care o echipa de 14 oameni creativi au fost monitorizati cateva zile, fara a li se oferi repere orare.

Despre ce au facut participantii cateva zile intr-o casa izolata, fara a sti daca este zi, noapte si fara sa li se spuna macar cate este ora, Ursulean a scris in “The Industry”, cu lux de amanunte. 

Cover-ul revistei trateaza premiile Effie: The Industry a facut o selectie relevanta din vizuale.

The Industry poate fi procurata prin abonament, iar detaliile se gasesc pe pagina web a revistei, www.theindustry.ro, sau de la Libraria Carturesti – Verona si AFI.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu