Stiri externe

Victimele lui Harvey Weinstein au tinut un discurs emotionant la Oscar

Scris de Alexandru Manea

Trei dintre victimele agresiunilor sexuale ale fostului lider al Hollywood-ului, Harvey Weinstein, au urcat pe scena ceremoniei Oscar si au oferit un discurs emotionant. Iata ce s-a intamplat.

Victimele lui Harvey Weinstein au tinut un discurs emotionant la Oscar

Ultimele luni au fost caracterizate la Hollywood de o solidaritatea exceptionala a actritelor, dar si a femeilor din societatea de zi cu zi, care au capatat curaj pentru a-l acuza public pe Harvey Weinstein, cel care decidea pana anul trecut mai tot ce se intampla in industria de cinematografie americana, de hartuire sexuala si comportament indecent.

Dupa ani de tacere, de frica de a nu fi excluse din industria de cinema, mai mult de 40 de femei au iesit la rampa cu acuzatii incredibile la adresa lui Weinstein, ce au generat apoi un adevarat fenomen mondial, femei de pretutindeni dezvaluind, la randul lor, momentele similare crunte traite in viata de zi cu zi.

Aseara, trei dintre femeile celebre care l-au acuzat pe Weinstein, Ashley Judd, Annabella Sciorra si Salma Hayek, au urcat pe scena Oscar pentru a oferi un discurs purternic si emotionant.

Sciorra: Este o onoare pentru noi sa fim aici in aceasta seara. In ultimul an, multe dintre noi au spus public adevarul, deschizand astfel o noua cale, noi posibilitati pentru cei din jur.

Judd: Schimbarile la care suntem martori au fost generate de voci noi, puternice, diverse, de vocile noastre unite intr-un cor fantastic care spune, in sfarsit, ca nu mai este loc pentru tacere.   

Hayek: Ii felicitam pe toti care au dovedit o putere fantastica de a darama preconceptiile si descriminarile legate de sex, rasa sau etnie.

Sciorra: In aceasta a 90-a editie aniversare, cand Oscarurile sarbatoresc clasicul atemporal, la fel ne dorim si noi sa procedam, sa scriem istorie.  

Judd: Ne unim fortele sa ne asiguram ca urmatorii 90 de ani vor oferi posibilitati nelimitate de a avea egalitate, diversitate, acceptare si dinamism.

Hayek: Asadar, cu multa emotie, va rugam sa va alaturati noua, urmarind acest montaj video.

Ce s-a ales dupa campaniile #MeToo si #TimesUp

In acel moment a inceput sa fie proiectat un film cu barbati si femei din industria de film care au capatat curaj de a divulga ceea ce era pana atunci considerat ca trebuie ascuns. Printre acestia, Mira Sorvino, Greta Gerwig, Jordan Peele, Geena Davis.

Rose McGowan, ruinata de lupta importiva lui Harvey Weinstein

Scrie un comentariu