Carusel Stiri Interne

Vedetele vor vinde maine limonada pentru a ajuta copiii bolnavi

Scris de Alexandru Manea

1 tona de lamai vor fi stoarse pe durata celor 4 zile ale Targului de Carte Gaudeamus. Banii obtinuti din vanzarea limonadei vor fi donati pentru a le face viata mai usoara copiilor bolnavi de cancer de la Marie Curie. Vedetele si scriitorii se alatura acestei actiuni.

echipa-pretuieste-viata

Scriitori romani si straini care isi lanseaza volume la Gaudeamus si vedete din showbizul autohton vor sustine cauza copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul Marie Curie, participand vineri (22 noiembrie) si sambata (23 noiembrie) la cel mai mare maraton de limonada din Romania.

Acestia vor stoarce lamai la Targul de Carte Gaudeamus alaturi de echipa Asociatiei BENEVA, condusa de Iulian Vacarean, tanarul de 32 ani, care, de mai bine de 4 ani, vinde limonada pentru a le oferi copiilor bolnavi de cancer lucruri care sa le faca viata mai usoara: aparatura medicala, hrana si mici bucurii. Povestea tanarului a fost prezentata in prima editie a emisiunii „Pretuieste Viata” de la TVR, iar actiunea de maine este sprijinita si de echipa emisiunii si de Rogalski Damaskin, agentia de PR condusa de Eliza Rogalski.

Iulian va fi prezent pe toata perioada targului la standul Limonada lui Iulian, unde va aduna sustinatori pentru a reusi sa stoarca peste 1 tona de lamai, oferind astfel, la final de an, un cadou mare copiilor bolnavi.

Anda Adam premiu

Vedetele care vor fi prezente vineri, incepand cu ora 13.00, la standul Limonada lui Iulian sunt Andreea Marin si echipa ei de la emisiunea „Pretuieste Viata“ (Sorin Dutoiu, Eliza Rogalski, Sorin Paun, Ramona Lacatus si Dana Barbu), Anda Adam, Cristina Cioran, Bianca Ionita, Carmen Negoita, Florentina Opris si designerul Mihaela Drafta.

carmen negoita ny press 1

Mihaela-Drafta

Cristina Cioran

Bianca Ionita Kanal_D

Florentina-Opris

Sambata va fi ziua destinata scriitorilor care vor stoarce lamai impreuna cu echipa lui Iulian. Grigore Cartianu, Cezar Paul Badescu, Dan C Mihailescu, Aurora Liiceanu, Marius Chivu, Bogdan Costin, Radu Paraschivescu, Diana Ursachi, Paula Sacui si autoarea norvegiana Kjersti Annesdatter Skomsvold sunt doar cativa dintre cei care aduc zi de zi societatii ceva valoros prin cartile lor si care, sambata, 23 noiembrie, incepand cu ora 14.00, se vor alatura cauzei lui Iulian.

„Sunt fericit ca am reusit in acest an sa adun impreuna atatia oameni importanti, gata sa daruiasca putin din timpul lor copiilor bolnavi de cancer. Copiii au darul de a uni familii si de a reuni oamenii mari in realizarea unor lucruri mari. Cu banii pe care ii vom strange din limonada obtinuta dintr-o cantitate asa de mare de lamai speram ca le vom face micutilor o bucurie mare, asa cum ei ne umplu zi de zi viata cu zambete. Banii vor fi destinati cumpararii de catetere si dotarii sectiei cu aparatura medicala, dar vor merge si catre cadouri pentru cei mici“, a afirmat Iulian Vacarean.

Cele 1.000 de kilograme de lamai care vor fi stoarse si oferite vizitatorilor de la Gaudeamus sub forma de limonada au fost donate de Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria.

Tot in cadrul Targului de Carte Gaudeamus, vizitatorii care vor face cumparaturi de o anumita suma de la editurile Nemira si All vor primi un voucher pentru o limonada de la standul Limonada lui Iulian. La finalul targului, toate voucherele oferite vor fi transformate in carti donate celor mici din Sectia de Oncologie Pediatrica de la Marie Curie.
De asemenea, utilizatorii de Facebook pot sustine cauza lui Iulian Vacarean accesand linkul https://www.facebook.com/limonada.lui.iulian si impartasind cu ceilalti povestea lui.

iulian-vacarean-limonada

Despre Iulian Vacarean

De mai bine de 3 ani, Iulian vinde limonada in cadrul unor evenimente diverse, culturale sau sociale, precum Street Delivery, Femei pe Matasari si Gaudeamus. Tot banii obtinuti din vanzarea limonadei sunt folositi pentru dotarea sectiei de Oncologie Pediatrica din cadrul Spitalului Marie Curie. Astfel, de-a lungul timpului Iulian a strans zeci de mii de euro din vanzarea Limonadei caritabile facandu-le copiilor bolnavi viata un pic mai usoara.

iulian-vacarean-7

Din nefericire, poveste copiilor bolnavi cu care intra in contact zi de zi a avut un ecou si in viata lui personala: mama lui s-a stins din viata din cauza unei forme nemiloase de cancer in urma cu cativa ani, avand ca ultima dorinta ca volumul ei de poezii sa fie publicat. Prezenta lui Iulian la Gaudeamus nu este intamplatoare, iar cele doua motive sunt clare: sa stoarca un numar impresionant de lamai pentru a reusi sa sustina mai departe cauza micutilor bolnavi, dar si lansarea volumul de poezii al mamei sale.

Sustine si tu maratonul de limonada!

Scrie un comentariu