Carusel Evenimente

Vedetele au vandut limonada pentru copiii bolnavi de cancer

Scris de Alexandru Manea

Andreea Marin, Anda Adam, Mihaela Drafta, Carmen Negoita, Bianca Ionita, Cristina Cioran si Florentina Opris au stors ieri lamani si au preparat limonada in scop caritabil. Actiunea a avut loc in cadrul Targului de Carte Gaudeamus de la Romexpo, iar banii stransi in urma vanzarii bauturilor racoritoare si a donatiilor vor fi folositi pentru a le oferi copiilor bolnavi de cancer de la Marie Curie o viata mai usoara: se va achizitiona aparatura medicala, hrana si cadouri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Initiativa ii apartine lui Iulian Vacarean, autorul mai multor proiecte sociale si caritabile, cel care a reusit in ultimii trei ani sa stranga si sa doneze zeci de mii de euro in urma vanzarii limonadei in cadrul diverselor evenimente culturale si sociale precum Street Delivery, Femei pe Matasari si Gaudeamus.

Povestea lui Iulian a fost, de altfel, prezentata in prima editie a emisiunii „Pretuieste Viata”, de la TVR1.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Andreea Marin a dat ieri startul actiunii, preparand limonada alaturi de expertii emisiunii sale „Pretuieste Viata”: Sorin Dutoiu, Eliza Rogalski, Sorin Paun si Ramona Lacatus.

Standul din incinta pavilionului unde se desfasoara targul de carte Gaudeamus a atras zeci de oameni care au donat, in functie de posibilitatile fiecaruia, bani pentru a ajuta copiii de la Marie Curie. Gestul lor a fost recompensat de Andreea si de experti cu limonade preparate pe loc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apoi, sase persoane publice, din diverse domenii de activitate, s-au alaturat actiunii si au vandut limonada timp de doua ore. Anda Adam, designerul Mihaela Drafta, fashion bloggerul Carmen Negoita, Cristina Cioran, Bianca Ionita si Florentina Opris au curatat lamai, le-au stors si au preparat apoi limonada cu menta si zahar brun pentru cei dornici sa ajute.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Azi va veni randul scriitorilor romani si straini sa se alature initiativei lui Iulian Vacarean. Grigore Cartianu, Cezar Paul Badescu, Dan C Mihailescu, Aurora Liiceanu, Marius Chivu, Bogdan Costin, Radu Paraschivescu, Diana Ursachi, Paula Sacui si autoarea norvegiana Kjersti Annesdatter Skomsvold vor fi prezenti, incepand cu orele 14, la standul lui Iulian Vacarean pentru a continua actiunea initiata ieri de vedetele din showbiz.

Este de asteptat ca, in urma celor trei zile ale targului de carte, sa fie stoarse o tona de lamai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Sunt fericit ca am reusit in acest an sa adun impreuna atatia oameni importanti, gata sa daruiasca putin din timpul lor copiilor bolnavi de cancer. Copiii au darul de a uni familii si de a reuni oamenii mari in realizarea unor lucruri mari. Cu banii pe care ii vom strange din limonada obtinuta dintr-o cantitate asa de mare de lamai speram ca le vom face micutilor o bucurie mare, asa cum ei ne umplu zi de zi viata cu zambete. Banii vor fi destinati cumpararii de catetere si dotarii sectiei cu aparatura medicala, dar vor merge si catre cadouri pentru cei mici“, a afirmat Iulian Vacarean.

Cele 1.000 de kilograme de lamai care vor fi stoarse si oferite vizitatorilor de la Gaudeamus sub forma de limonada au fost donate de Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot in cadrul Targului de Carte Gaudeamus, vizitatorii care vor face cumparaturi de o anumita suma de la editurile Nemira si All vor primi un voucher pentru o limonada de la standul Limonada lui Iulian. La finalul targului, toate voucherele oferite vor fi transformate in carti donate celor mici din Sectia de Oncologie Pediatrica de la Marie Curie.

Scrie un comentariu