News Stiri externe

Vedete care se considera Pansexuale! Iata ce inseamna acest lucru!

Scris de Christian Stan

Brandon Urie, membrul trupei Panic! At The Disco, a recunoscut de curand ca este pansexual. Dezvaluirea sa vine la scurt timp dupa ce Janella Monáe a declarat ca este si ea pansexuala. In ultimele ani, vedetele au inceput sa isi defineasca sexualitatea si nu le mai este teama sa spuna cu voce tare cine sunt.

Chiar daca Urie a donat 1 milion de dolari comunitatii LGBTQ, el a atras asupra sa o serie de comentarii negative pentru modul in care el si-a definit public orientarea sexuala. El s-a proclamat ca fiind un “stage gay” sau “barsexual”. Ce inseamna asta? Ca el nu are nicio problema sa se sarute cu colegii de trupa cand sunt pe scena sau ca, dupa cateva pahare, simte o atractie sexuala fata de prietenii sai.

Urie si-a cerut scuze pentru afirmatiile sale pe care le-a spus inainte sa se declare ca fiind pansexual.

“Cred ca ma puteti cataloga ca fiind pansexual pentru ca nu imi pasa deloc. Daca o persoana este minuntata, atunci chiar este minunata… Cred ca asta este modul prin care eu ma declar pansexual.”

Albumul Janellei Monáe a fost lansat strategic, la o zi dupa ce ea a declarat public ca este pansexuala. Curajul ei de a vorbi despre orientarea ei sexuala, a pus lumea pe jar.

“Fiind o femeie de culoare din America, o persoana care are relatii atat cu barbati cat si cu femei, consideram ca sunt o fire libera. Dupa ce am citit despre pansexualitate, mi-am dat seama ca ma identific cu ea si ca asta sunt.”

Dezvaluirea Janellei vine dupa ce ani de zile, fanii au speculat despre preferintele ei sexuale. Ea era recunoscuta pentru afinitatea fata de stilul androgin pe care il adopta in modul de a se imbraca. Ea a spus in nenumarate randuri ca este atrasa de persoanele androide, de cele care au trasaturi masculine. Povestea ca se simte libera sexual, ca putea sa incerce orice, iar intr-un interviu pentru Rolling Stone s-a identificat ca fiind bisexuala.

Ce este de fapt pansexualitatea

Pansexualitatea este termenul care defineste persoanele care simt atractie sexuala si emotionala fata de barbati, dar si de femei, indiferent de sexul lor biologic, de statutul social sau de orientarea sexuala. Diferenta dintre bisexual si pansexual, este ca cel din urma poate intretine relatii si cu transsexuali, androgini sau alte genuri. El gaseste atractie dincolo de gen, el cauta personalitatea, idealurile si emotiile.

Psihanalistul Sigmund Freud considera ca aproape toate actiunile oamenilor au la baza un instinct sexual, iar conceptul de pansexual se gaseste in notitele marelui psihanalist. Termenul este cunoscut oamenilor inca din anii ’90 doar ca in acea perioada ei nu erau preocupati sa isi dea seama cine sunt si ce simt. Acest trend a luat amploare in ultimii ani. Conform, Google Trends interesul pentru pansexuali a crescut din 2010.

Despre autor

Christian Stan

Celebrity Adviser & Publicist, PR & Events strategist www.ADPMPR.ro, Celebrity Reporter la Kanal D Romania
Incepand cu 2011, alaturi de echipa ADPM PR, manageriez directiile profesionale ale celor mai cunoscute persoane publice din Romania.
Prin divizia ADPM Events, implementez si promovez cele mai de impact evenimente de presa ori corporate din Romania.
Imi puteti scrie la contact [at] adpm .ro

Scrie un comentariu