ADPM Travel Recomandarea ADPM

Vacanță în America. Ce merită să vizitezi în Statele Unite

Scris de Sorin Dutoiu

Statele Unite ale Americii reprezintă o opțiune ideală pentru o vacanță de neuitat. O vacanță dinamică, diversă, în care poți descoperi metropolele cosmopolite pline de viață, farmecul Hollywoodian de pe coasta de vest, parcurile naționale și minunățiile naturii care își taie pur și simplu răsuflarea prin frumusețea lor. Iată câteva recomandări pentru viitoarele tale vacanțe.

Statuia Libertatii si o parte din cartierul Manhattan

Vacanță în America. Ce merită să vizitezi în Statele Unite

Statele Unite ale Americii reprezintă o opțiune excelentă și spectaculoasă ca destinație de vacanță. Este, pur și simplu, pentru toate gusturile. Ai și metropole cosmopolite pe care să le vizitezi la pas, zonă rurală pitorească, exoticele Florida și Hawaii, capitala entertainment-ului mondial (Las Vegas), superba coastă de vest cu tot ce înseamnă Los Angeles, Santa Barbara, Malibu, San Francisco, parcurile naționale cu relief incredibil, unic în lume, și, nu în ultimul rând, amabilitatea și ospitalitatea americanilor, care, pentru unii, chiar ar părea chiar exagerată.

Zboruri

Zborurile pentru America sunt, de câțiva ani, mult mai accesibile decât înainte. Poți ajunge pe coasta de est chiar și cu 400 de euro, iar pe coasta de vest cu 650 de euro. Ai opțiunea British Airlines, Air France, KLM, cu conexiune în Londra, Paris sau Amsterdam, și al doilea segment cu American Airlines sau United Airlines, sau poți zbura cu Lufthansa ambele segmente.

Lufthansa a castigat premiul pentru cea mai buna companie aeriana din Europa in anul 2017

Conexiunea se face la Munchen sau Frankfurt, este de scurtă durată, din același terminal, lejer și civilizat, iar interviurile one-to-one pentru îmbarcarea în avion sunt rapide. Poți rezerva bilet Lufthansa aici.

Cazare

Dacă rezervi din timp, poți găsi prețuri mici la cazare. Inclusiv în zonele de maxim interes precum Manhattan și orice centru al unui oraș mare.

În Las Vegas, hotelurile fiind imense, prețurile la cazare sunt neașteptat de mici. Dacă nu vrei să stai la hotel, ai foarte multe opțiuni prin Airbnb. Poți sta în apartamente superbe din New York, așa cum le-am văzut în filme și seriale celebre, sau chiar în vile cochete, cu grădină și piscină, în orașele de pe coasta de vest sau de est ori în zona rurală.

Ospitalitate 

„Motivul pentru care oamenii vor să viziteze Statele Unite rămâne același ca dintotdeana: destinațiile noastre, experiențele și oamenii de aici”, a declarat Chris Thompson, președinte și CEO al Brand USA, în cadrul ediției din acest an a marelui târg de turism IPW, desfășurat în Washington DC, la care am participat cu susținerea US Commercial Service din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

New York

Nicio metropolă din lume nu poate rivaliza cu fascinantul New York. Farmecul străzilor printre zgârie nori, spectacole de Broadway, concerte și proiecții de filme în aer liber, muzee, atracții istorice, restaurante pentru toate gusturile, cu stele Michelin sau de tip streetfood, metropola oferă posibilități infinite de a petrece o vacanță de neuitat.

Peste 60 de milioane de turiști au vizitat anul trecut New York-ul. Sunt peste 113.000 de camere de hotel în tot orașul. Anul acesta se inaugurează Hotel Brooklyn Bridge, The Whitby, 50 Bowery, MOXY NYC Times Square, Public, an Ian Schrager Hotel, The Hoxton Brooklyn, New York EDITION Times Square, conform TravelforSenses.com.

Între 4 și 17 septembrie va avea loc NYC Broadway Week, iar între 25 septembrie și 8  octombrie NYC Off-Broadway Week, când vei putea lua două bilete la preț de unul la spectacolele de pe Broadway.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre cum să petreci timpul în New York și unde poți intra gratuit, accesează nycgo.com/free.

Lista evenimentelor din acest an o poți găsi aici: nycgo.com/annualevents.

Și, da, nu e nevoie să îți deschizi datele pe telefonul mobil pentru că în New York s-au amplasat peste 700 de chioșcuri LinkNYC care oferă Wi-Fi gratuit în jurul lor. Acolo îți poți încărca telefonul și poți da telefoane naționale gratuit. Până în 2024 vor fi amplasate 7500 de astfel de chioșcuri. La fel, ai Wi-Fi gratuity la metrou.

Dacă vrei să te pimbi cu bicicleta în oraș, sunt disponibile 10000 de biciclete în 600 de stații de închiriere. (citibikenyc.com).

În Times Square găsești noi atracții spectaculoase: Gullivers Gate, unde poți admira întreaga lume în miniatură, iar, în curând, oceanariumul Ocean Odyssey by National Geographic, și NFL Experience, un muzeu dedicat fotbalului american, unde, spun proprietarii, intri ca un fan, devii un jucător și pleci ca un campion.

Washington DC

Capitala Statelor Unite ale Americii este, pur și simplu, neașteptat de impresionantă. Spre deosebire de New York, nu întâlnești zgârie nori, ci doar clădiri de maximum 5 etaje, impozante, multe în stil neo-clasic, ca adevărate temple grecești sau romane, așa cum sunt majoritatea celor care găzduiesc instituțiile publice.

Orașul este verde, cochet, dischisit, relaxat, iar zona lui central, National Mall, este superbă. Mall-ul în accepțiunea lor nu este un centru comercial, așa cum mulți dintre noi ar crede, ci un spațiu imens, dedicat tuturor cetățenilor și turiștilor, unde se află cele mai importante muzee, la care accesul este gratuit.

Monumentul Washington si zona numita National Mall

Muzeul Național al Aerului și Spațiului

Galeria Națională de Artă

DC-ul abundă în muzee extrem de interesante: Muzeul Național de Istorie Naturală, Muzeul Național al Aerului și Spațiului, Muzeul Național al Istoriei Afro-Americane, Muzeu Național de Istorie, Muzeul Național al Istoriei Indienilor Americani, Galeria Națională de Artă, International Spy Museum, Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, National Portrait Museum, Smithsonian American Art Museum, National Building Museum, Arts and Industries Building, National Museum of African Art, precum și impresionantul Newseum, un muzeu fascinant dedicate istoriei presei americane (la acesta intrarea nu este însă gratuită).

America autentică în Virginia

Virginia purta în trecut numele de Old Dominion și era zona unde regii și reginele de odinioară ai Marii Britanii își petreceau vacanțele. Statul este bogat în clădiri superbe, domenii aparținând chiar și foștilor președinți ai SUA, și oferă o călătorie inedita în istoria Statelor Unite, din toate punctele de vedere: cultural, arhitectural, garstonomic.

Muzica country își are originile în Virginia, de altfel, mai exact în Bristol, astfel că vei întâlni o multitudine de manifestări culturale sau, pur și simplu, de divertisment, în această direcție. www.Virginia.org.

Baltimore

Dacă ți-a plănuit vacanța în New York sau Washington, poți da o fugă până în Baltimore, orașul-port cu ieșire la Oceanul Atlantic, cu peste 130 de atracții turistice interesante.

Ai la dispoziție muzee (Baltimore Museum of Art, The National Great Blacks in Wax Museum, the Reginald F. Lewis Museum of Maryland African American History & Culture, Frederick Douglas-Isaac Myers Maritime Park Museum), locații încărcate de istorie și evenimente artistice (The Meyerhof Symphony Hall, Patricia&Arthur Modell Performing Arts Center at the Lyric, The France-Merrick Performing Arts Center), restaurante faimoase și peste 200 de cartiere cu arhitectură diversă.

Miami

Dacă vrei plaje exotice și distracție la malul mării, atunci Miami poate fi o opțiune ideală. Peste 22 de milioane de turiști au aterizat anul trecut pe aeroportul din Miami, cu cele 106 de companii aeriene care operează această destinație.

Vibe-ul orașului îl simți puternic atât ziua, cât, mai ales, noaptea. Metropola pur și simplu nu doarme. Sunt petreceri zi de zi, în cluburi, pe iahturi, pe plajă. Clima este extrem de plăcută tot timpul anului aproape.

Hotelul Versace din Miami

Hotelul Versace din Miami

În plus, odată ce ajungi acolo, poți pleca într-o croazieră de lux de câteva zile către insulele din Caraibe. Important este să își rezervi această croazieră din timp (vezi www.rccl.ro). Poți avea însă norocul să găsești un last minute chiar cu o zi înainte de plecarea vasului. O croazieră de lux de 4 nopți poate costa chiar și 350 de euro.

croaziera

În Miami s-au inaugurat/renovat recent, sau urmează să se întâmple acest lucru anul acesta, Loews Miami Beach Hotel (în Art Deco District) – LoewsMiamiBeach.com, The Meridian Hotel (în South of Fifth) – UrbanicaTheHotels.com, The Gates (în Key West) – www.GatesSouthBeach.com, The âme Spa & Wellness Collective (în Turnberry Isle) –  AmeWellness.com, The Julia, (în Miami Beach) – TheJuliaHotel.com, The Sheraton Miami Airport Hotel & Executive Meeting Center – www.SheratonMiamiAirport.com, The Setai Miami Beach (în Courtyard) – TheSetaiHotel.com, The Betsy-South Beach, (în Collins Avenue) – www.TheBetsyHotel.com, El Paseo Hotel, (în Española Way), www.ElPaseoHotel.com, The Faena Hotel Miami Beach –  www.Faena.com , AC Hotel Miami Aventura by Marriott – www.Marriot.com

Dacă ești în căutarea unor restaurante sau lounge-uri hip, cele main oi sunt Estefan Kitchen, cu specific cubanez – preferat de Emilio și Gloria Estefan, – www.EstefanKitchen.com, TATEL, deținut de Enrique Iglesias, Rafael Nadal, Pau Gasol, în Miami Beach’s Art Deco District – www.TatelRestaurants.com, Son Cubano Restaurant & Lounge, cu bucătărie cubaneză și influență asiatică – www.SonCubanoMiami.com, Planthouse, at the 1 Hotel South Beach deținut de Chef Matthew Kenney, – www.MatthewKenneyCuisine.com, Lobster Bar Sea Grille – www.BuckHeadRestaurants.com, Craft Café – www.CraftCafeSobe.com, Malibu Farm at the Nobu Eden Roc Hotel Miami Beach – www.NobuEdenRoc.com, 601 – www.601Miami.com

Universal Orlando Resort

Nu departe de Miami se află Universal Orlando Resort, ce include trei parcuri de distracție tematice, cinci hoteluri și un complex de entertainment 3D spectaculos.

Ai ocazia să petreci măcar o zi de neuitat în The Wizarding World of Harry Potter, Universal Studios Florida, Island of Adventure, Volcano Bay Water Theme Park, și, din 2018, Fast and Furious: Supercharged.

Casa lui Elvis

În Tennessee se pregătește festivalul “The Soundtrack of America. Made in Tennessee” și poți vizita, printre altele, casa memorială Elvis Presley din Memphis, poți merge pe cel mai lung pod deschis circulației pietonale, peste râul Mississippi. În Nashville poți vizita Country Music Hall of Fame, Madame Tussauds Nashville, Andrew Jackson’s Hermitage, dedicat președintelui Andrew Jackson, Patsy Cline Museum dedicate celor mai mari voci ale muzicii secolului XX.

Ca și atracții naturale, ai posibilitatea să mergi în zona Great Smoky Mountains, să te distrezi în Anakeesta Aerial Adventure Park , să vizitezi Alcatraz East Crime Museum, ori Tennessee State Parks ce include cascade, păduri, râuri și izvoare naturale spectaculoase.

Niagara Falls

Una din cele mai mari cascade din lume reprezintă, în fapt, un ansamblu format din trei căderi imense de apă. Se află în statul New York, la granița între Statele Unire și Canada.

Cascada are o înălțime de 21 de metri (în partea americană) și 51 de metri (în partea canadiană).

Chicago, Illinois

Statul Illinois are câte ceva pentru orice stil de a călători. Orașe vii, pline de istorie și evenimente culturale, restaurante cu stele Michelin, zboruri cu cele mai mari baloane cu gaz din țară, podgorii și crame cu vin local, clădirile istorice din Cahokia Mounds.

Chicago, metropola care a dat lumii termenul de skyscraper, este un oras fascinant si este al doilea centru financiar al tarii si al treilea oras ca marime din Statele Unite. Totodata, Chicago este si punctul de pornire al celebrei Route 66. In 2012, Chicago a fost vizitat de catre 46.4 milioane de turisti, iar acest lucru se datoreaza valentelor culturale are orasului si contributiior acestuia in domenii precum arta, literatura, teatru, jazz, blues, soul.  Mai mult, Chicago este considerat si locul de nastere al muzicii house.

Iti recomandam o vizita la Harold Washington Library, cea mai mare bibiloteca publica din lume (cu peste 2 milioane de carti), dar si la Parcul Zoo Lincoln, cea mai mare gradina zoologica din lume cu acces gratuit. In muzeul Field din Chicago se gaseste cel mai complet schelet de Tyranosaurus Rex, care a fost  botezat “Sue”. Nu pleca fara o vizita la SFMOMA, muzeul de Arta Contemporana, mai mare decat cel de la New York.

Poti vizita si Chicago’s North Shore, unde se află North-Western University, Chicago Botanic Garden, Illinois Holocaust Museum, Ravinia Festival, North Shore Center for Performing Arts in Skokie, Charles Dawes Gates House, Frances Willard House Museum, Light Opera Works, Northlight Theater, Writers Theater, Oil Lamp Theater, Actors Gymnasium.

New Orleans

Capitala jazz-ului. Un oraș pitoresc, cu arhitectură de inspirație franțuzească și colonial, unde te poți bucura de evenimente muzicale de excepție, jazz, rock sau blues, preparate culinare pitorești, te poți plimba în spațiosul New Orleans City Park, poți vizita New Orleans Museum of Art.

Texas

Dacă vrei să experimentezi atmosfera inconfundabilă a sudului arid, poți merge într-un road trip ce acoperă statele Texas, Louisiana, Arkansas, Oklahoma și New Mexico.

Dallas, Texas

Experientele pe care le ofera Texasul sunt dintre cele mai diverse, de la plajele cu colibe din lemn din Louisiana, până la Centrul Spațial din Houston sau parcul de distracții Six Flags.

Trebuie sa bifezi si o vizita la Fort Worth Stockyards din Dallas, unde poți experimenta viața de cowboy si trebuie sa iei parte la  concertele live cu cele mai mari staruri ale muzicii country si partidele de rodeo. Se cere o vizita si la Big Bend National Park din New Mexico pentru autentica experiență de Wild West, rafting pe Rio Grande (printre pereții canionului Santa Elena) si o aventura prin minele ascunse din Lost Mine Trail.

Marele Canion

Sculptat de râul Colorado, Marele Canion are în spate o istorie geologică de peste 1,8 miliarde de ani. Încă de acum 12.000 de ani au început să se formeze comunități de oameni în jurul acestuia.

The Grand Canyon National Park oferă un relief uimitor pe o suprafață de 5 kilometri pătrați pe care îl poți admira inclusiv din The Desert View Watchtower, un turn ridicat în urmă cu 85 de ani, unde poți descoperi și stilul de viață al celor 11 triburi de indieni care încă locuiesc în acea zonă, printre acestea și Ute, Cheyenne și Arapaho.

Nu rata nici Manitou Cliff Dwellings (satele construite de indieni în urmă cu 700 de ani), Garden of the Gods Trading Post (galerie de artă cu piese realizate de triburile locale), Cave of the Winds Mountain Park.

Poți admira Marele Canion și din aer, făcând skydive și plonjând în gol cu parașuta, alături de un instructor cu experiență (Paragon Skydive) sau de pe celebra pasarela de sticla.

Denver, Colorado

Denver este situat în inima Statelor Unite ale Americii și a devenit una din cele mai populare destinații urbane din America, este considerat unul din orașele care oferă cel mai bun stil de viață, are aeroportul clasat pe locul 6 ca cel mai aglomerat din țară și excelează atât la capitolul culinar, de entertainment, artă, are unele din cele mai apreciate berării și se află aproape de celebrii Rocky Mountains.În plus, include faimosul Red Rocks Park & Amphitheatre, un amfiteatru în aer liber situate lângă stâncile roșiatice, pe scena căruia au cântat mari nume ale muzicii (ex: The Beatles, Jackson 5, Bruce Springsteen). Și pe care se țin festivaluri de muzică importante.

Las Vegas

Capitala entertainmentului oferă atât de multe minunății încât își este greu să comprimi informația în doar câteva paragrafe. Las Vegas nu doarme niciodată. Ai ce face la orice oră a zilei, dar spectacolul orașului cunoaște apogeul odată cu lăsarea serii.

 

MGM, The Cosmopolitan, The Venetian, Mandarin Oriental, Caesar’s Pallace, Bellagio Delano sau W Hotel sunt printre cele mai celebre hoteluri unde te poți caza și unde te poți bucura de un program de entertainment spectaculos.

The Bellagio – Las Vegas, NV

De anul trecut și până în prezent s-au inaugurat următoarele hoteluri și atracții:

 • The Pool at Plaza Hotel & Casino
 • Topgolf Las Vegas
 • Momofuku at the Cosmopolitan of Las Vegas
 • BAZ – Star Crossed Love at The Palazzo
 • Backstreet Boys: Larger than Life at Planet Hollywood Resort & Casino
 • Morimoto Las Vegas at MGM Grant
 • W Hotel at SLS Las Vegas
 • Hawthorn Grill at JW Marriott
 • The Dorsey at The Venetian
 • Ricky Martin, Cher and Bruno Mars at Park Theater at Monte Carlo Resort & Casino
 • Serenity Spa at Westgate Las Vegas Resort and Casino

Dacă ești fan Cirque du Soleil, atunci nu poți rata următoarele spectacole:

 • The Beatles LOVE – Mirage Hotel & Casino
 • Mystere by Cirque du Soleil – Treasure Island
 • Michael Jackson ONE – Mandalay Bay
 • KA by Cirque du Soleil – MGM Grand
 • O by Cirque du Soleil – Bellagio

California

De la idilic la extrem, California este locul experiențelor memorabile.

Los Angeles

Santa Barbara

Hotel del Coronado, San Diego

De la iconicul Los Angeles, cu tot ce înseamnă Hollywood Glamour, plajele întinse din Malibu, superba coastă de vest din zona Santa Barbara și San Francisco, pe care o poți descoperi la volanul unei mașini decapotabile, până la munții semeți, acest stat American este, probabil, cel mai divers și mai ofertant pentru turiștii de pretutindeni.

California, cu mașina

Te poți caza în Las Vegas, San Francisco sau chiar într-o localitate mai mica din apropiere și să închiriezi o mașină cu care să descoperi zonele superbe din împrejurime. Poți merge astfel pe unul din cele șapte drumuri California Byways:

Pacific Coast Highway leaga principalele orase din California

Malibu

 • National Scenic Byways California Arroyo Seco Historic Parkway Route 110 – leagă Los Angeles de Pasadena prin Arroyo Seco, care este plin de serpentine
 • Death Valley Scenic Byway – mergi inclusiv prin deșert și sub nivelul mării. Este cel mai jos și mai călduros loc din America de Nord.
 • Ebbets Pass National Scenic Bay – cu văi și canioane sculptate de ghețari, vulcani și massive de granit, precum și păduri de sequoia.
 • Route 1/Big Sur Coast Highway – merge de-a lungul Coastei Californiei, printre pădurile de chiparoși, până pe plajele Pacificului cu foci și alte vietăți marine.
 • Route 1/San Luis Obispo North Coast Byway – o varietate de atracții printre care și castelul Hearst, Morro Estuary, locuri unde poți face hiking, biking, kaywalking.
 • Tioga Road/Big Oak Flat Road – traversează Sierra Nevada și include o schimbare dramatică de altitudine, pe o distanță de nici doi kilometri.
 • Volcanic Legacy Byway – un peisaj vulcanic impresionant, ce include Oregon Crater Lake National Park li California Lassen Volcanic National Park.

Los Angeles

The City of Angeles nu se compară cu niciun alt oraș. Foarte întins și răsfirat, te copleșește prin dimensiunea lui și te cucerește prin energia lui și prin stilul de viata relaxat.

Centrul plin de zgarie nori al orasului Los Angeles…

Compus din mai multe orase, Los Angeles este o metropolă fascinantă, cu o mulțime de atracții turistice, majoritatea fiind legate de industria filmului.

O plimbare prin Beverly Hills inseamna palmieri si vile opulente

Griffith Observatory, cel mai minunat loc din Los Angeles pentru a admira apusul de soare.

Vedere de la piscina celebrului The Beverly Hills Hotel

Îți poți începe vacanța în Hollywood, unde nu poți rata o plimbare pe Walk of Fame, poți face shopping pe străzile luxoase din Rodeo Drive întocmai ca Julia Roberts în Pretty Woman, te poți plimba prin Beverly Hills pentru a admira vilele superbe ale celebrităților, te poți delecta cu un prânz la celebrele restaurante mexicane de pe Melrose Place și poți dansa până în zori în cluburile din West Hollywood, cel mai animat cartier din LA.


Poți lua chiar un tur organizat apelând la cei de la Starline Tours.

Dimineața poți merge la hiking pe Runyon Canyon. Acolo ai șansa să întâlnești numeroase staruri de film care locuiesc în The Hills, iar, pentru apus, poți da o fugă la Getty Observatory. Vei ramane uimit de ce vei vedea!

Rodeo Drive

LACMA, Los Angeles

Dacă ești pasionat de muzee, nu rata Los Angeles County Museum of Art (LACMA) si The Broad (muzeul de artă contempoarană).

Daca la LACMA poți admira două dintre sculpturile lui Brâncuși, o vizită la The Broad te va introduce în universul fascinant al lui Jeff Koons și Andy Warhol. În plus, tot aici vei putea admira câteva opere ale artistului japonez Takashi Murakami, considerat unul dintre cei mai importanți artiști vizuali ai lumii.

The Broad

Jef Koons la The Broad

Tot la categoria arta îți recomandăm o vizită la Galeria Gagosian din Beverly Hills sau la spațiul nonconformist 14th Factory, realizat de celebrul artist Simon Birch.

San Francisco

Spre deosebire de Los Angeles, care este foarte întins, San Francisco este cel mai dens populat oraș din California. Asta nu îi știrbește din frumusețe. Nici pe departe.

San Francisco se află pe locul 5 ca orașul din Statele Unite ce atrage cel mai mare număr de turiști străini (18 milioane în 2014). Unele din cele mai importante atracții turistice: Golden Gate Bridge, Alamo Square Park, Lombard Street și, bineînțeles, căsuțele înghesuite și tramvaiul care circulă pe străzile abrupte.

Dacă ești interesat de artă și istorie, poți vizita War Memorial and Performing Arts Center, The War Memorial Opera House, San Francisco Opera, San Francisco Ballet, San Francisco Symphony, American Conservatory Theater, San Francisco Museum of Modern Art, The Palace of the Legion of Honor, Asian Art Museum, California Academy of Sciences, The Contemporary Jewish Museum.

Din port te poți îmbarca într-o croazieră către Alaska sau Mexico.

De asemenea, poți zbura peste oraș cu ajutorul tehnologiei 7D The Flyer.

Wisconsin

Nordul Statelor Unite înseamnă relief spectaculos, lacuri întinse, locuri sălbatice unde poți practica sporturi extreme. Iată câteva din cele mai noi atracții turistice din statul Wisconsin.

 • Tony Wise Museum of the American Birkebeiner, Hayward
 • Titletown District, Green Bay
 • Johnsonville Tailgate Village, Green Bay
 • The Automobile Gallery, Green Bay
 • Safari Lake Geneva, Lake Geneva
 • Sister Bay Scenic Boat Tours, Door County
 • The Smoke That Thunders Waterslide at Kalahari Resort & Waterpark, Wisconsin Dells
 • Quiet Craft Launch, Wisconsin Dells
 • Sand Valley Golf Resort, Rome
 • Bike Trail Expansion, Dane County
 • Wisconsin Ag Education Center, Manitowoc Area
 • Kinnamon School and Museum, Lac Courte Orielles Indian Reservation, Hayward

 

Wyoming

Statul cowboy-ilor va atrage anul viitor o mulțime de turiști deoarece acolo se va vedea eclipsa de soare în toată splendoarea. De ce a devenit o atracție așa de importantă? Pentru că este statul cu cea mai mică densitate de locuitori, iar în zonele sălbatice, departe de luminile și agitația orașelor moderne, eclipsa de soare de 2 minute și jumătate va putea fi experimentată într-un mod incomparabil.

Wyoming este unul din cele mai recomandate locuri pentru a admira cerul înstelat. În plus, statul include și imensul Yellowstone National Park, Wind River Reservation, Devils Tower National Monument, Jackson Hole.

Montana

Montana se află în nordul Statelor Unite, la granița cu Canada, și reprezintă o destinație ideală pentru cei pasionați de soorturi în aer liber: pe apă (pescuit, kaiac-canoe, rafting, hiking) sau de iarnă pe Rocky Mountains. Oferă inclusiv acces la imensul  Yellowstone National Park.

Ca și atracții pe care le poți avea în calcul amintim: Glacier National Park, Museum of the Rockies, The Grizzly and Wolf Discovery Center, The Western Heritage Center.

Idaho

Idaho este o splendoare în ceea ce privește formele de relief. Ai ocazia să admiri lacuri întinse, munți semeți, vulcani, canion, peșteri: Craters of the Moon National Monument, Sun Valley Resort, Sawtooth National Recreation Area, Lake Coeur dAlene, hells Canyon National Recreation Area, Shoshone Indian Ice Caves.

Seattle și croazierele către Canada și Alaska

Seattle este, la rândul său, un oraș vibrant, cu o viață de noapte dinamică. Dincolo de toate acestea, însă, este portul de pornire în croaziere uluitoare către Canada și Alaska. (vezi ce este disponibil pe www.rccl.ro).

 

Acestea operează, în general, între lunile aprilie și noiembrie. Unele însă merg și spre sud, până în Galapagos, Costa Rica sau Panama, sau la vest până în Hawaii, astfel că sezonul este mult mai permisiv.

Hawaii

Arhipelagul Hawaii este îndepărtat, dar merită ales ca destinație exotică.

 

 

Te poți bucura acolo atât de plaje cu nisip fin, palmieri, vegetație luxuriantă, viață de noapte ca în Ibiza ori Miami, precum și de minunății ale naturii oferite de relieful vulcanic. Nu rata Volcanoes National Park, Waipio Valley, Haleakala National Park, Maui Ocean Center, Mauna Kea, Hana Road.

Așasar, pe cât de imens este teritoriul Statelor Unite ale Americii (dublu cât Europa), pe atât de ofertant este în materie de turism. Sunt atât de multe locuri splendide, unice în lume, de vizitat încât țara reprezintă în sine o destinație ideală pentru a petrece vacanță după vacanță, ani la rând. Merită să iei în calcul această opțiune!

Sorin Duțoiu

Christian Stan

Travel for Senses (contact@travelforsenses.com) 

YOLO Media (hello@yolomedia.ro) 

 

Mulțumim Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, US Commercial Service, pentru sprijinul acordat!

Despre autor

Sorin Dutoiu

Scrie un comentariu