Stiri externe

Va urma sezonul 2 din Queen’s Gambit?

Scris de Ana Kozma

Unul dintre cele mai urmărite seriale la momentul actual pe Netflix este Queen’s Gambit. Momentan, are doar 1 sezon cu 7 episoade. Va urma însă și sezonul 2?

Va urma sezonul 2 din Queen’s Gambit?

Miniserialul Queen’s Gambit a ajuns numărul 1 pe Netflix. Are doar 7 episoade și spune povestea unei tinere care descoperă că are un talent incredibil la șah. Începe astfel un drum neașteptat spre celebritate.

Este Beth Harmon din Queen’s Gambit un personaj din viața reală?

Beth Harmon este un personaj fictiv. Povestea miniseriei este inspirată de romanul cu același nume, scris în 1983 de Walter Tevis. Cartea combină experiențele din viața reală ale autorului cu momentele în care acesta joacă șah cu personaje fictive.

Pare ciudat că a durat aproape 40 de ani ca această poveste incredibilă să fie transpusă pe micul ecran. Au mai fost încercări în trecut, dar niciuna nu s-a concretizat.

Deși Beth Harmon este un personaj fictiv, există multe asemănări între ea și un fenomen al șahului: Bobby Fischer. Amândoi au câștigat titlul de campion al SUA în 1967. Ambii au început să fie pe picioarele lor încă din adolescență. Au învățat limba rusă pentru a putea ține pasul cu competitorii lor sovietici. Au cheltuit mai mult decât își permiteau pe haine de lux și s-au diferențiat de alții prin faptul că au transformat jocul de șah în carieră.

De unde a pornit povestea?

Autorul Walter Tevis a murit la un an după publicarea romanului. A dezvăluit însă că povestea lui Beth este inspirată din propria sa experiență de viață. Atât pasiunea pentru șah, cât și dependența de droguri au fost cândva părți ale vieții sale.

Va exista sezonul 2 din Queen’s Gambit?

Probabil că nu. În primul rând, există o singură carte. Toată povestea acestei cărți a fost spusă în sezonul 1. Apoi, producția în sine este gândită ca o miniserie. Asta înseamnă că s-a vrut a avea un singur sezon.

Noua muză fashion: Beth din serialul The Queen’s Gambit (Netflix)

Scrie un comentariu