Stiri Interne

Va participa sau nu Romania la Eurovision 2020?

Scris de Ana Kozma

Consiliul de Administratie al TVR tocmai a hotarat daca Romania va participa la Eurovision 2020, concurs muzical ce se va desfasura in luna mai a anului viitor in Rotterdam, Olanda. Iata daca ne vom numara printre tarile concurente!

Va participa sau nu Romania la Eurovision 2020?

Consiliul de Administratie (CA) al TVR a aprobat participarea Romaniei la cea de-a 65-a editie a Eurovision Song Contest (ESC), in limita unui buget care va fi aprobat si alocat proiectului prin Bugetul de Venituri si Cheltuieli pe anul 2020.

Cine este castigatorul Eurovision 2019

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, lista finala a tarilor inscrise urmeaza a fi anuntata pana la finalul anului. Urmatoarea competitie muzicala va avea loc in luna mai, la Rotterdam, Olanda, dupa ce Duncan Laurence a castigat finala Eurovision 2019 din Israel, cu melodia “Arcade”.

Concursul Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de EBU – cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume, fiind transmis atat in Europa, cat si in Australia, Asia si Statele Unite.

Televiziunea Romana este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretata de Mihai Trăistariu.

Scrie un comentariu