Evenimente Recomandarea ADPM

Unde vom vedea Eurovision anul acesta

Scris de Alexandru Manea

Romania a fost exlusa de la Eurovision din cauza datoriilor imense acumulate de TVR. Astfel, nici Ovidiu Anton nu va mai participa la concursul European si nici TVR nu va mai transmite semifinalele si finala din luna mai. Iata insa unde vom vedea Eurovision anul acesta!

eurovision-finala

Unde vom vedea Eurovision anul acesta

Romania a fost exclusa de la Eurovision din cauza datoriilor imense acumulate de TVR si neplatite de ani buni la European Broadcasting Union (EBU). Prin urmare, Televiziunea Publica a fost exclusa din acest grup si si-a pierdut dreptul de a difuza atat Eurovision, cat si Jocurile Olimpice sau Campionatul European de Fotbal din acest an.

Pentru prima data in istorie, o tara este exclusa de la Eurovision pentru neplata datoriilor, iar aceasta este Romania.

eurovision-final-2015

Dincolo de dezamagirea totala a publicului care a platit lunar, an de an, taxa TVR, contribuind la bugetul Televiziunii publice, multi isi doresc sa urmareasca semifinalele si finala Eurovision, chiar daca Romania nu participa.

Astfel, vom putea urmari intregul eveniment online, pe http://www.eurovision.tv/page/webtv.

Ori, la televiziunile publice ale tarilor participante. In functie de grila de programe pe care o aveti in pachetul abonamentului lunar, puteti deschide televizorul pe:

BBC One (Marea Britanie)
RAI 1 (Italia)
ARD (Germania)
France 2 (Franta)
Duna TV (Ungaria)

TVR a fost multi ani membru EBU, contribuind cu o taxa aferenta si beneficiind de drepturi de difuzare a marilor evenimente internationale, printre care si Eurovision. Din 2008, insa, TVR a acumulat datorii de 14 milioane de euro. Dupa mai multe notificari de plata, reprezentantii EBU au decis saptamana aceasta sa elimine Romania din acest grup.

Scrie un comentariu