News Stiri externe

Un castel din Franta, cea mai scumpa proprietate din lume! S-a vandut pentru 301 milioane dolari!

Scris de Christian Stan

Castelul Louis XIV a fost construit recent (in anul 2011), insa da impresia unei locuinte din secolul al XVII-lea. Proprietatea de langa Paris a devenit acum cea mai scumpa casa din lume dupa ce s-a vandut cum suma de 301 milioane de dolari.

chateau-louis-XIV-cogemad-finest-residences-2

Castelul din Franta, care a fost la un pas sa gazduiasca nunta lui Kim Kardashian cu Kanye West, s-a vandut ieri pentru uriasa suma de 301 milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpa proprietate din lume.

 

chateau 10

chateau 26

Screen-shot-2012-12-15-at-11.33.13-AM

Chateau Louis XIV a fost construit abia in anul 2011, insa pare desprins parca din secolul al 17-lea. Este localizat in apropiere de Paris si Versailles, iar pretul de vanzare depaseste recordul detinut pana acum de un penthouse din Londra, care s-a vandut anul trecut pentru suma de 221 de milioane de dolari. Luxoasa proprietate a fost cumparata de un om de afaceri din Orientul Mijlociu.

chateau louis IV 10

Chateau Louis IV 8

chateau louis IV 11

chateau louis IV 2

Chateau Louis XIV este situat in mijlocul unui parc de 56 de hectare, a fost construit in doar trei ani si include un acvariu, un cinematograf, o crama de vinuri si o fantana arteziana exterioara placata cu foita de aur. Proprietatea mai are o uriasa sala de bar, un club de noapte, teren de squash si sala de fitness, iar peretii din sala de bal sunt pictati dupa modelul Capelei Sixtine a lui Michelangelo.

Scrie un comentariu