Style Radar

Un alt designer renunta definitiv la blana naturala

Scris de Alexandru Manea

Dupa Gucci, Michael Kors si Calvin Klein, un alt designer international faimos decide sa renunte definitiv la a folosi blana naturala in colectiile sale. Iata despre cine este vorba.

Un alt designer renunta definitiv la blana naturala

Din ce in ce mai multe case de moda din lume decid sa excluda definitiv blana naturala din colectiile lor, desi in lume exista inca un segment semnificativ de clienti care cumpara si poarta acest tip de produse.

Mai intai, celebrele case Gucci, Michael Kors, Versace si Calvin Klein au anuntat ca nu vor mai folosi niciodata blana naturala, iar acum acestui demers se alatura si designerul Diane Von Furstenberg. Aceasta s-a parteneriat cu PETA si Humane Society of the United States, doua mari asociatii care lupta pentru protejarea animalelor, cu scopul de a stopa exploatarea vietuitoarelor in industria de moda.

Versace renunta definitiv la blana naturala pentru viitoarele colectii

“Este timpul ca toti sa facem aceasta schimbare si sa acceptam responsabilitatea de nu mai promova uciderea animalelor de dragul modei”, este specificat in comunicatul de presa trimis de  Sandra Campos, CEO al DVF.

Casa de moda nu va mai produce si folosi blana, piele exotica de reptile, mohair sau angora in viitoarele colectii, incepand cu 2019.

 

View this post on Instagram

 

Palm angel: @kitamb in the Abigail Silk Jersey Wrap Dress. #DVFWrapDress

A post shared by DVF – Diane von Furstenberg (@dvf) on

Scrie un comentariu