Stiri Interne

Uluitor si trist! Cristina Balan, acuzata ca nu a avortat atunci cand a aflat ca va avea copii cu sindromul Down

Scris de Alexandru Manea

Cristina Balan a fost acuzat de multi ca nu a decis sa avorteze atunci cand a aflat ca gemenii pe care urma sa ii aduca pe lume sufera de sindromul Down. Artista le transmite criticilor un mesaj tulburator si plin de adevar, punandu-i la zid pentru ineptiile acestora.

cristina-balan-1

Cristina Balan si sotul ei au doi gemeni care sufera de sindromul Down. In ciuda dificultatilor pe care le intampina, formeaza o familie fericita, artista crescandu-si copii ca pe oricare altii normali, fara a suferi de o astfel de maladie. Solista a fost insa criticata de multi pe retelele de socializare pentru faptul ca nu a decis sa avorteze cand a aflat ca gemenii pe care ii purta in pantece sufereau de astfel de maladie.

cristina-balan-copii

Auzind aceste critici uluitoare, Cristina a reactionat in modul urmator, dandu-le tuturor o lectie despre toleranta si iubite neconditionata.

„Da, recunosc, am gresit. Sunt vinovata de non-ucidere din culpa. Alt termen mai aproape de ce vreau sa exprim nu am gasit. Ah, si de tainuire, complicitate, presupun. Greu de crezut, dar, in urma dezvaluirilor de ieri, sunt persoane care ma acuza ca nu mi-am ucis pruncii, in pantec. Eu inca incerc sa-mi infasor mintea in jurul acestei atitudini si sa inteleg cum de au putut scoate asemenea ineptii si, mai ales, de unde le-au scos. Ca din inima sigur nu.

gemeni-cristina-balan

Am eu o banuiala de unde, dar nu e momentul s-o exprim… Oricum, e adanc. Ok, nu suntem toti sentimentali, sensibili si empatici, dar, pentru numele Lui, cum reuseste cineva sa fie atat de cinic incat sa vada avortul terapeutic/medicinal ca pe o solutie pentru un copil „imperfect”?! (Pot pune link-uri cu oameni cu dizabilitati, care pana si semintele le scuipa mai cu talent decat unul non-dizabilitat). De unde putem sti ce destin maret poate avea o persoana cu dizabilitate si cate suflete poate inspira prin exemplul personal?

copii-cristina-balan

Cum poti judeca totul numai dupa niste standarde implementate in constiinta noastra ca niste microcipuri? Si, repet, cum poti sti ca pruncul tau, nascut tipic si sanatos, nu va avea o dizabilitate dobandita pe parcurs? Autism, accident, diabet, epilepsie… Ce ai face cu „defectul”? Atunci l-ai ucide? Si daca te arati revoltat de aceasta idee, spune-mi, te rog, diferenta intre a ucide un bebelus de 24 si unul de 52s (sau pune tu o cifra).

E cam trist daca dragostea ta fata de o fiinta e conditionata de „perfectiune”. Nu, n-am sa fiu ipocrita sa spun ca eu imi doream copii cu SD, in defavoarea unora tipici (sau normali, cum le spui tu). Dar stii de ce? Tocmai pentru ca traim acest separatism intre tipici si speciali. Daca ar fi dupa multe primate, cei speciali ar trebui sa stea cuminti si adunati in centrele lor, sa nu mai lezeze sufletele sensibile ale celor care se uita la ei pe sub sprancene, ca la niste curiozitati”.

Scrie un comentariu