ADPM Health

Uleiul de cocos, bun pentru dinți? Iată ce spune Dr. Adrian Mina

Scris de Ana Kozma

Uleiul de cocos este benefic pentru sănătate și pentru aspectul pielii și al părului, dar are acesta efecte benefice și asupra dinților? Iată ce spune medicul stomatolog Adrian Mina.

Uleiul de cocos, bun pentru dinți? Iată ce spune Dr. Adrian Mina

Uleiul de cocos este un ulei comestibil extras din pulpa nucilor de cocos. Este bogat în acid lauric, despre care se știe că distruge bacteriile, ciupercile și virusurile dăunătoare din organism. Potrivit cercetărilor, acidul lauric este mai eficient în uciderea acestor agenți patogeni decât orice alt acid gras saturat.

Mai mult, studiile sugerează că multe dintre beneficiile pentru sănătate asociate cu uleiul de cocos sunt datorate acidului lauric.

Ulei de cocos pentru sănătatea orală

„Acidul lauric din uleiul de cocos atacă bacteriile dăunătoare din cavitatea orală care pot provoca respirație urât mirositoare, leziuni carioase și boli ale gingiilor. Poate reduce placa bacteriană și combate gingivita.

Principala cauză a bolii gingivale este acumularea plăcii bacteriene din cauza bacteriilor dăunătoare din cavitatea orală. Cercetările actuale arată că uleiul de nucă de cocos poate scădea acumularea plăcii bacteriene și ajută în tratamentul gingivitei”, explică medicul stomatolog Adrian Mina.

Uleiul de cocos poate preveni leziunile carioase și pierderea dinților

„Uleiul de nucă de cocos atacă Streptococcus mutans și Lactobacillus, grupuri de bacterii responsabile de aparitia leziunilor carioase.

Mai multe studii arată că uleiul de nucă de cocos poate reduce multiplicarea acestor bacterii la fel de eficient ca și clorhexidina, care este ingredientul activ utilizat în multe soluții de clătire bucală. Din aceste motive, uleiul de cocos poate ajuta la prevenirea leziunilor carioase și a pierderilor dentare”, spune Dr. Adrian Mina.

Dr. Adrian Mina este considerat unul dintre cei mai respectați medici stomatologi. Are o o activitate de peste 15 ani. Activitate derulată în Statele Unite, Canada și România. Printre pacienții săi se numără persoane publice din România, dar și de peste hotare.

Bruxismul – Scrâșnitul dinților în somn, cauze și tratament de la medicul Adrian Mina

Scrie un comentariu