ADPM Health

Ulcerele venoase au vindecare! Iata cele mai eficiente metode de tratament!

Scris de Administrator

Ulcerele venoase, probleme foarte serioase, nu doar in privinta aspectului extrem de neplacut, ci si a complicatiilor pe care le pot dezvolta, au vindecare! Iata care sunt cele mai eficiente metode de tratament!

picioare-sexy

Numite si ulcere de staza ale picioarelor, ulcerele venoase apar atunci cand sangele nu mai circula normal prin venele membrelor inferioare. Aceasta situatie poarta denumirea de insuficienta venoasa. Tipic, ulcerele venoase apar pe una din partile laterale ale portiunii inferioare a gambei, deasupra gleznei.

Venele au valve care au rolul de a dirija fluxul de sange spre inima. In cadrul insuficientei venoase, aceste valve sunt distruse si sangele nu mai este directionat spre inima si stagneaza in membre. Circulatia este astfel ingreunata si sangele trece din vase in tesuturile din jur, unde se acumuleaza. Tesuturile din jurul venelor se distrug in timp si apar ulcerele venoase. Rar la aparitia ulcerelor venoase contribuie si obstructia venelor.

picioare-frumoase

Care sunt caracteristicile ulcerului varicos?

– de obicei este situat deasupra gleznei

– este inconjurat de piele colorata in brun

– sunt prezente varicele si edemul

– dimensiunile sunt variabile, de la cativa milimetri pana la zeci de centimetri

– se infecteaza frecvent.

Doua treimi din ulcerele cu acest aspect sunt de cauza venoasa. Pentru un diagnostic corect si o terapie optima este obligatorie ecografia Doppler a venelor membrelor inferioare.

picioare-sexy41

Cum evolueaza fara tratament?

Fara tratament, ulcerele varicoase nu se vindeca ci dimpotriva se infecteaza, cresc in dimensiuni foarte repede, devin dureroase si limiteaza semnificativ mobilitatea.

Cu cat dimensiunile ulcerului sunt mai mari iar ulcerul este mai vechi, sansele de vindecare sunt mai mici.

picioare-sexy81

Terapia de compresie – ce reduce durerea, edemul si accelereaza vindecarea, dar si ingijirea corecta a plagii pentru a evita infectia si a permite vindecarea sunt vitale in vindecarea ulcerului varicos.

Timpul de vindecare al unui ulcer este dificil de apreciat, de la citeva zile la saptamini sau luni, in vreme ce alteori nu se vindeca niciodata.

picioare-sexy7

Ulcerul varicos este o afectiune intalnita la aproximativ 2% din populatie, fiind cunoscut si sub denumirea de ulcer de gamba.

Clinica Tulkarem (hiperclinicadevarice.ro, Tel: 0722.25.77.77) este situata ultracentral, intr-un spatiu primitor, dotata cu cele mai moderne lasere si aparatura medicala de tratament si diagnostic a bolilor varicoase din Sud Estul Europei.

Scrie un comentariu