ADPM Travel

Cati turisti straini viziteaza Romania si ce prefera in tara noastra

Scris de Administrator

Nemtii, italienii si francezii sunt turistii straini care aleg cel mai mult Romania ca destinatie de vacanta, iar litoralul, zona montana si spa-urile de lux reprezinta puncte de atractie si pentru turisti din alte zone ale lumii.

romania-turism1

In primele 10 luni ale anului 2013, exista un numar considerabil mai mare de turisti ce au vizitat Romania, in comparatie cu cei care au facut-o in aceeasi perioada a anului 2012.

romania-turism

Si totusi, strainii reprezinta doar o mica parte dintre turistii care se cazeaza la hotelurile si spa-urile de la noi din tara, conform romania-insider.com.

Circa 20% din turistii ce aleg Romania ca destinatie de vacanta sunt straini, restul sunt… romani!

Aproximativ 1.5 milioane de straini au vizitat Romania in primele 10 luni ale acestui an, mare parte din ei fiind nemti, italieni sau francezi.

SONY DSC romania-turism4 romania-turism5

Majoritatea turistilor au ales sa viziteze Bucurestiul ori alte municipii, in vreme ce doar o mica parte din ei au ales rute turistice sau alte zone ale Romaniei.

romania-turism2

Cam 120.000 de turisti au optat pentru hotelurile situate in zonele montane, iar circa 30.000 au optat pentru centre spa. Aproximativ 30.000 de straini au ales litoralul romanesc, iar 20.000 dintre ei au preferat Delta Dunarii.

romania-turism3

Zona montana a Romaniei a fost in general preferata de turistii israelieni, in vreme ce nemtii s-au declarat fascinati de Marea Neagra. Cat despre Delta Dunarii, aceasta a fost preferata in mare parte de nemti si polonezi.

Centrele spa au fost mai mult pe placul turistilor din Ungaria sau Republica Moldova.

Scrie un comentariu