News

Ce schimbare! Trupa Datina devine prima trupa etno-rock cu instumentisti!

Scris de Alexandru Manea

Marius China si Andreea Cristea au decis sa rebranduiasca trupa Datina, cu care s-au facut cunoscuti inca din anul 2003. Ei doresc sa ofere un produs muzical de calitate, cu totul original, si astfel au marit trupa, alaturand sapte instumentisti talentati. De acum inainte, ei vor canta in concerte si in emisiuni 100% live.

Datina se transforma in prima trupa etno-rock cu band live si va reorchestra piese traditionale si va compune melodii originale, pastrand din stilul etno-folcloric, dar imbunatatindu-l cu influente rock.

Anul trecut Marius China, liderul trupei, declara ca, daca aristii nu vor incerca sa munceasca mai mult si sa treaca la un alt nivel, muzica etno va disparea din preferintele publicului.

“Suntem pregatiti sa trecem la un alt nivel si sa lansam o campanie care are ca scop salvarea muzicii etno. Nu vrem sa fim confundati cu alte trupe de acest gen, carora le e frica de evolutie. Daca nu facem ceva special, muzica etno va disparea in curand”, declara Marius China.

In noua formula a trupei Datina s-au alaturat sapte instrumentisti valorosi, o parte dintre ei fosti membri ai unor trupe cunoscute.

Astfel, trupa are un doi chitaristi, un tobosar, un trompetist (fost component al trupei Circa 7), un violonist din ansamblul Ciocarlia, un basist din trupa Timba si un clapar.

Cu ocazia lansarii noii formule, membrii trupei au realizat o sedinta foto in care apar cantand intr-un hangar, printre capate de fan.

Trupa Datina a inceput deja sa colinde tara in aceasta formula oferind concerte pline de energie, cu coregrafie si muzica 100% live.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu