Stiri Interne

Trofeul Cerbul de Aur 2018 aduce conceptul primelor statuete in era digitala

Scris de Iancu Iulia

Trofeul editiei de anul acesta a festivalului Cerbul de Aur, de la Brasov. va fi unul special si va fi realizat confrom unui concept 3D digitalizat.

Cerbul de Aur a intrat in era digitala. Pentru prima data in istoria Festivalului, pentru realizarea trofeelor s-a folosit un model digital volumetric 3D.
„Este o lucrare de arta plastica realizata modern, dupa un prototip digital, in tehnica turnarii bronzului in ceara pierduta”, după cum declara Aurel Ierulescu, coordonatorul echipei care realizeaza trofeele.

In anul Centenarului, la jumatate de secol de la primul spectacol marca Cerbul de Aur, Televiziunea Romana recreeaza atmosfera primelor editii, inclusiv in privinta trofeului, care, de-a lungul celor 50 de ani, a suferit numeroase modificari din punct de vedere al design-ului.
„Pentru editia aniversara, s-a dorit realizarea unui concept de trofeu cu un design contemporan ce omagiază trofeul original din 1968, dar care vorbeste in acelasi timp despre prezentul si viitorul acestui festival muzical emblematic”, declara Andrei Rotariu, arhitectul care, alaturi de echipa sa, a realizat designul Trofeului. „Silueta cerbului este inspirata de varianta initială a statuetei si de materialele grafice realizate la prima editie, cu linii dinamice, in vreme ce soclul, asimetric realizat din piatra, evoca locul de origine al festivalului, sugerand totodata forta si continuitatea peste timp”, mai spune Andrei Rotariu.

Astfel, la editia aniversara Cerbul de Aur 2018 csstigatorii vor primi cate un trofeu asemanator celui din 1968, dar intr-o interpretare moderna.
Marele castigator va primi un trofeu care cantareste aproape 5 kilograme si are o inaltime de 25 de centimetri, iar ocupantii locurilor 1, 2 si 3, cate o statueta de aproximativ 3 kilograme si 21 de centimetri. Trofeele sunt placate cu aur (pentru marele castigator si locul I), argint (locul al II-lea) si bronz (locul al III-lea).

Trofeele au fost realizate sub coordonarea lui Aurel Ierulescu, designul proiectului fiind conceput de arhitectii Andrei Rotariu, Daniela Silisteanu si colectivul lor.

Pe langa Marele Trofeu al Festivalului International Cerbul de Aur, in valoare de 25 de mii de euro, si cele trei premii de pe podium, la această editie aniversara, concurentii mai mai au sansa de a castiga unul dintre premiile speciale: Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese romanesti; Premiul Brasovului; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societatilor Publice de Radio si de Televiziune.
Editia 2018 a Festivalului International Cerbul de Aur care se va desfasura, in perioada 29 august-2 septembrie, in Piata Sfatului din Brasov, va reuni 18 de concurenti din 15 tari.

Vedetele invitate la Brasov pentru a sustine recitaluri sunt: Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton.

In anul Centenarului, editia aniversara a Festivalului va avea un format special, cu o Gala Aniversara, două zile de concurs, o Gală a Festivalului si evenimente adiacente.

Evenimentul se va incheia cu o Gală Centenara, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populara traditionala romaneasca si prelucrari de actualitate ale acestui gen muzical.
Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis in direct si in exclusivitate de TVR 1 si TVR Moldova.

Despre Festivalul International Cerbul de Aur:

Festivalul International Cerbul de Aur a debutat in anul 1968 si a avut 17 editii, ultima dintre acestea fiind organizata in anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival international de muzicã organizat in Romania  si, in mod traditional, la Brasov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a gazduit aparitii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow si multi altii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci si unul national, spectacolele organizate in cadrul festivalului adunand de un numar impresionant de spectatori si telespectatori din intreaga tara.

Scrie un comentariu