Connect with us

ADPM Beauty

Dr. Marek Valcu: Totul despre implantul cu silicon

Marek Valcu, unul din cei mai cunoscuti chirurgi esteticieni din Romania are, incepand de azi, propria rubrica pe Agentia de Presa Mondena. In prima etapa, va explica in ce consta augmentarea mamara si cine anume are nevoie de aceasta interventie.

Publicat

pe

Dr Marek Valcu lanseaza, in primul episod al editorialului sau, tema: augmentarea mamara, marirea sanilor prin diverse interventii chirurgicale pe intelesul general. 

 

Despre interventie

Interventia are ca scop introducerea unor proteze preformante sub muschiul pectoral obtinand imbunatatirea aspectului estetic al sanilor. Interventia se adreseaza pacientelor cu sanii mici si disproportionati cu volumul toracic, cu scopul maririi volumului sanilor si armonizarii cu toracele sau pacientelor care doresc o marire accentuata a volumului mamar.

Totodata, se adreseaza hipoplaziei mamare (o dezvoltare incompleta a sanului care ramane mic) unilateral sau bilateral, a geneziei mamare (nedezvoltarea sanului) unilateral sau bilateral, si in cazul reconstructiilor mamare dupa amputatii mamare in cancerul de san.

ATENTIE!

Implantul mamar nu ridica sanii ci ofera volum si forma, pentru ridicarea sanilor este nevoie de lifting mamar.

Ca in orice interventie chirurgicala este nevoie de timp pentru a vedea rezultatul final, in general, de 2-3 luni, timp in care implantul isi face loc si organismul il accepta.

Despre proteza mamara

Acest obiectiv se realizeaza utilizand proteze mamare de forme si marimi adaptate proportiilor san-torace, sau la cererea pacientei. In general, se folosesc proteze cu un volum cuprins intre 250cc si 400cc, de forma rotunda sau anatomica. Continutul acestor proteze este reprezentat de gel coeziv, avand capacitatea de a se comporta aproape ca un san natural (miscare, consistenta).

Siliconul

Siliconul este un material sintetic areactiv in organism, nu reactioneaza chimic, electric, imunitar, alergic si este folosit de peste 50 ani fara probleme sau complicatii notabile. Interferentele siliconului cu cancerul mamar sunt un alt aspect gresit interpretat. Siliconul nu interactioneaza cu tesuturile inconjuratoare deci inductia neoplasmului mamar de catre acesta este o supozitie nedovedita stiintific.

Despre incizii

Instalarea  implantelor se face printr-o incizie de 3-5 cm la nivelul santului submamar.

De retinut

Augmentarea mamara – marirea volumului mamar – se face in primul rand cu proteze mamare cu continut siliconic sau cu ser fiziologic.

Este posibila augmentarea cu grasime autologa recoltata si prelucrata de la acelasi pacient dar cantitatile sunt mici si prezinta numeroase riscuri. Siliconul este un material inert, care nu induce cancer mamar sau boli autoimune. Cea mai des intalnita complicatie este contractia capsulara care diagnosticata la timp poate fi tratata medicamentos cu succes, riscul de contractie capsulara fiind sub 1%.

In cazul implanturilor in forma anatomica exista un risc, putin probabil,  de a se rasuci datorita faptului ca avand forma de lacrima, la un moment dat isi poate gasi o alta pozitie fata de cea normala, aceasta problema se rezolva prin repozitionare.

In episodul urmator, veti afla detalii importante despre ce trebuie sa faceti inainte de interventia chirugicala pentru ca, ulterior, dr. Marek Valcu sa ne explice ce se intampla mai exact in timpul operatiei si ce trebuie facut in perioada recuperatorie.

Daca aveti intrebari legate de interventiile chirurgicale sau cele non-invazive, puteti lua legatura cu Dr Marek Valcu scriind la office@agentiadepresamondena.com . Marek Valcu va raspunde celor mai interesante intrebari in episoadele urmatoare ale editorialului sau.

Marek Valcu

Clinica Silhouette

Str.Putul lui Zamfir, nr. 11, Bucuresti
Tel.: 021-233.98.38, 021.233.98.48
Mobil : 0722.651.965

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *