News Stiri externe

Tot ce trebuie sa stii despre MET GALA! Un bilet la eveniment costa 30.000 de dolari!

Scris de Christian Stan

Met Gala este considerata de multi drept „petrecerea anului” sau „Oscarurile de pe coasta de Est”. Cel mai important eveniment din New York este patronat de Anna Wintour inca din 1999 si celebreaza an de an pe un designer influent sau are o tema speciala.

MET Gala este o petrecere caritabila ce se organizeaza in prima zi de luni a lunii Mai, scopul fiind acela de a strange bani pentru Costume Institute, singurul departament al Metropolitan Museum of Art care trebuie sa se autofinanteze.

De-a lungul timpului, MET Gala a devenit cea mai importanta petrecere organizata la New York, fiind numita si „petrecerea anului” sau „Oscarurile de pe Coasta de Est”.

In fiecare an, MET Gala semnaleaza o noua expozitie de moda, iar anul acesta expozitia se numeste “Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between. Gala din acest an a fost prezidata de Anna Wintour, alaturi de Tom Brady, Gisele Bundchen, Katy Perry si Pharrell Williams, alaturi de doamna Kawabuko si Caroline Kennedy, fostul Ambasador al Statelor Unite in Japonia.

Anna Wintour a preluat sefia acestei gale inca din 1999 si a reusit sa transforme o petrecere relativ modesta intr-un eveniment ce tine cu sufletul la gura intreaga lume prin aparitiile extravagante ale vedetelor de pe covorul rosu. Anna Wintour a reusit sa adune la aceasta gala celebritati din lumea filmului si a muzicii, milionari si politicieni, iar amploarea evenimentului creste de la un an la altul.

Doamna Kawakubo este un designer in varsta de 74 de ani din Japonia, care a infiintat brandul ei, Comme des Garcons in anul 1969. Ea este al doilea designer in viata care primeste un show solo la Met. Primul a fost Yves Saint Laurent in 1983. Kawakubo este considerata unul dintre cei mai influenti 20 de designeri din lume.

Biletele la aceasta gala sunt foarte scumpe. Un bilet costa 30.000 de dolari, iar o masa 275.000 de dolari. Petrecerea si expozitia sunt sponsorizate, astfel ca toti banii din vanzarea de bilete merg catre Costume Institute. Anul trecut, s-au strans aproximativ 13,5 milioane de dolari intr-o singura seara.

Desigur, vedetele nu platesc pentru prezenta lor la Met Gala. Marii designeri si marile case de moda cumpara mese la Met Gala, iar celebritatile sunt invitatii lor speciali. Anul trecut la aceasta Gala au luat parte 600 de persoane, insa in acest an organizatorii au redus numarul invitatilor pentru a evita aglomeratia.

Scrie un comentariu