ADPM Health

Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar. Dr. Adrian Mina iti spune la ce sa fii atent!

Scris de Alexandru Manea

Implantul dentar este piesa ce tine locul unei radacini dentare si care permite refacerea unui dinte. In acelasi timp este si unul dintre cele mai dezbatute si controversate subiecte atunci cand vorbim despre sanatatea dentara.

Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar. Dr. Adrian Mina iti spune la ce sa fii atent!

Medicul stomatolog Adrian Mina ne spune care este durata de viata a unui implant dentar, ce tipuri este bine sa alegem si la ce sa fim atenti atunci cand ne supunem unei astfel de interventii.

Tipuri de implanturi dentare

„Exista o multitudine de tipuri de implanturi. In functie de modalitatea de insertie la nivelul osului avem implanturi introduse prin insurubare (marea majoritate a firmelor producatoare merg pe acest sistem) si cele introduse prin ciocanire. Le recomand pe cele introduse prin insurubare, care au forma unei radacini naturale a dintelui si se fixeaza mai bine in os”, explica medicul Adrian Mina.

Ce materiale alegem?

Materialele din care sunt concepute implanturile sunt reprezentate in momentul de fata din titan si dioxid de zirconiu.

„Implanturile din titan sunt folosite cu succes de zeci de ani, acesta fiind indicate datorita rezistentei crescute si durabilitatii mari in timp. In plus, sunt bine tolerate de organismul uman. Acestea se pot folosi cu usurinta in orice zona a cavitatii orale. Medicul trebuie sa fie atent la diametrul, lungimea si relatia pe care o va avea implantul cu gingia prezenta la acel nivel.

Implanturile din dioxid de zirconiu au o istorie mai scurta, fiind mai recent implementate in acest domeniu. La fel ca si cele din titan, se pot utiliza in orice zona a cavitatii orale, cu mentiunea ca aspectul estetic al acestora este mult superior datorita culorii albe a implantului si a piesei protetice pe care va sta coroana dentara. Le recomand pe acestea din urma pentru ca au un aspect ceramic si este important ca implantul si piesa protetica pe care va sta viitoare coroana sa faca corp comun”, explica Dr. Adrian Mina.

Durata de viata a implantului dentar

Medicul Adrian Mina dezvaluie ca durata de viata a implantului dentar este determinata in primul rand de starea de sanatate si obiceiurile pacientului.

„Durata de viata a unui implant dentar este in general de zeci de ani, dar acest aspect poate fi influentat de igiena necorespunzatoare a cavitatii orale, fumat, afectiuni degenerative ale sistemului osos si ale intregului organism.

De asemenea, inainte de alegerea unui implant dentar, medicul stomatolog examineaza daca starea de sanatate de a viitorului pacient permite aceasta interventie din prisma afectiunilor cronice pe care le prezinta si a ofertei osoase din zona care necesita aceasta interventie. In ceea ce priveste pacientul, dupa inserarea implantului, acesta trebuie sa mentina o igiena riguroasa si sa respecte indicatiile medicului stomatolog pana la aplicarea coroanei dentare”, concluzioneaza medicul stomatolog Adrian Mina.

Vrei fatete dentare? Dr. Adrian Mina iti spune la ce sa fii atent!

Dr. Adrian Mina este unul din cei mai respectati medici stomatologi, cu o activitate de peste 15 ani derulata in Statele Unite, Canada si Romania. Printre pacientii sai se numara persoane publice din Romania, dar si de peste hotare. Adrian Mina isi desfasoara activitatea in cadrul clinicilor proprii, DaVinci Detal Clinic, in Bucuresti si Constanta.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu