News Video

La multi ani, Michael! TOP 10 cele mai urmarite videoclipuri ale Megastarului pe YouTube!

Scris de Christian Stan

Astazi, cand Megastarul ar fi implinit varsta de 55 de ani, va propunem un top 10 al celor mai urmarite clipuri ale lui Michael Jackson pe YouTube.

10. You Rock My World

„You Rock My World” a fost lansat in 2001 si are in prezent 50,975,039 vizualizari pe Youtube. In videoclip apar Chris Tucker si Marlon Brando, iar productia  fost comparata cu smash-ul coregrafic „Smooth Criminal” din 1987.

9. Don’t Stop Till You Get Enough

Cu 52,621,126 vizualizari, „Don’t Stop ‘Til You Get Enough” a fost regizat de Nick Saxton si lansat in octombrie 1979. Videoclipul marcheaza prima aparitie solo al lui Michael Jackson, care pana in momentul respectiv forma Jackson 5 alaturi de fratii sai. Desi pare a fi un videoclip foarte simplu, mai ales comparativ cu celelalte care i-au urmat progresiv, „Don’t Stop ‘Til You Get Enough” a fost considerat revolutionar la vremea sa.

8. Black or White

Videoclipul piesei „Black Or White” a fost pana in prezent vizualizat de 55,522,826 de ori pe Youtube. Cu toate acestea, este considerat unul din cele mai vizualizate clipuri ale tuturor timpurilor, intrucat la momentul cand a fost lansat, in 1991, in 27 tari simultan, a avut o audienta de 500 milioane de spectatori. In clip apare copilul-minune al Hollywood-ului de acum 20 de ani, Macaulay Culkin.

7. You Are Not Alone

Cu 55,702,224 vizualizari, videoclipul piesei „You Are Not Alone” ocupa pozitia a noua. Lansat in 1995, clipul a fost regizat de Wayne Isham si o are in rolul principal pe Lisa Marie Presley, fiica regretatului rege al rockului, Elvis Presley, care la momentul respectiv era sotia lui Jackson. Cei doi au cateva secvente de nuditate, care au fost cenzurate in ultima clipa.

6. The Way You Make Me Feel

Lansat in 1987, videoclipul „The Way You Make Me Feel” are in prezent 62,711,250 vizualizari. La momentul respectiv fusese nominalizat, alaturi de „Bad” la categoria cele mai bune videoclipuri, insa ambele au pierdut in favoarea „The Pleasure Principle” al surorii mai mici a lui Michael, Janet Jackson.

5. Hold My Hand

Surprinzator, clipul piesei (duet cu Akon) „Hold My Hand”, care a fost realizat dupa moartea lui Michael, ocupa locul 5 in topul nostru de astazi, intrucat pe Youtube are 63,138,676 vizualizari. Videoclipul a fost lansat in decembrie 2010 si cuprinde cateva secvente live cu regretatul artist, dintre care cateva din concertul pe care l-a sustinut la Bucuresti in 1992.

4. Bad

„Bad” are la momentul actual 64,596,641 vizionari pe Youtube. La origini, si acest videoclip a fost gandit ca un scurtmetraj de 18 minute de catre scenaristul si scriitorul Richard Price. Regia semnata de Martin Scorsese ne lasa sa vedem un soi de „West Side Story”, ajustat la anii ’80. In videoclip apare Wesley Snipes, la momentul respectiv un novice in bransa, iar mama personajului lui Jackson este interpretata de Roberta Flack.

3. They Don’t Care About Us

„They Don’t Care About US” are pe Youtube 96,413,841 vizualizari, motiv pentru care ocupa locul 3 in acest clasament. Realizarea lui a fost cu multa pompa, intrucat autoritatile braziliene interzisera initial filmarea pe strazile din Rio de Janeiro si Salvador. Oficialitatile s-au temut ca imaginile vor infatisa saracia si ca turismul va fi profund afectat. Oamenii au fost insa bucurosi cand filmarile au putut incepe si chiar l-au acompaniat pe artist cu mult entuziasm pe strazi.

2. Billie Jean

Clipul piesei „Billie Jean” este considerat videoclipul care a transformat MTV-ul in mastodontul care este astazi. Cu 89,569,409 pe Youtube, Billie Jean ocupa locul 2 in clasament. A fost primul clip realizat unei piese de pe albumul „Thriller” si a fost inspirat din filmul „Somebody Up There Likes Me”. Videoclipul a adus si un nou look pentru Michael Jackson, cel care de altfel l-a facut celebru si a contribuit la crearea freneziei internationale.

1. Thriller

Videoclipul „Thriller” este un scurt-metraj in sine. Cu 146,026,005 vizualizari pe Youtube, „Thriller” ramane cel mai apreciat clip Michael Jackson dar si unul din cele mai bune din istoria muzicala. Lansat in 1983 si regizat de John Landis, „Thriller” a fost una din principalele influente in cultura pop ai ultimilor 100 de ani si cel mai bine vandut clip al tuturor timpurilor. Coregrafia este co-semnata de Michael Peters, cel care a lucrat cu Jackson si la „Beat It”.

Scrie un comentariu