Stiri externe

Toate marile branduri care au renuntat la blana naturala

Scris de Administrator

In ultima perioada, din ce in ce mai multe case de moda de lux, cum ar fi Gucci sau Michael Kors, au anuntat ca renunta la blana naturala. Ei vor sa promoveze etica in industrie.

Maison Margiela a declarat saptamana trecuta ca, dupa intalnirea designerului John Galliano cu PETA, brandul nu va mai folosi blana naturala, alaturandu-se colegilor din bransa, precum Calvin Klein, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Tommy Hilfiger si multi altii.

Acest nou val, care promoveaza moda durabila marcheaza un mare pas inainte pentru industrie. Pentru clientii iubitori de animale, care vor sa cumpere produse sintetice, am facut o lista cu toate brandurile care au anuntat ca renunta la blanurile naturale.

Gucci

Gucci a facut anuntul in octombrie anul trecut si a inceput sa aplice noua politica incepand cu colectia primavara-vara 2018. „Responsabilitatea sociala este una dintre valorile de baza ale Gucci si vom continua sa ne straduim sa facem bine mediului si animalelor”, a declarat presedintele si directorul executiv al Gucci, Marco Bizzarri.

Michael Kors

Chiar inainte de Craciun, Michael Kors a dezvaluit ca marca nu va mai folosi deloc blana naturala, pana la sfarsitul anului 2018.

Pattern play. #AllAccessKors #NYFW

A post shared by Michael Kors (@michaelkors) on

Jimmy Choo

Politica Michael Kors a fost aplicata si companiei Jimmy Choo, care a fost achizitionata de Michael Kors printr-o tranzactie de 1,2 miliarde de dolari, in iulie 2017.

Donatella Versace

In martie 2017, Donatella Versace a declarat in revista 1843 ca marca sa va inceta sa mai foloseasca blanurile pana in 2019. „Nu mai vreau sa ucid animale pentru a face moda. Nu este in regula”, spunea ea.

Donna Karan / DKNY

Donna Karan s-a angajat sa promoveze moda fara cruzime, la inceputul lunii martie si noua politica va intra in vigoare pana in 2019.

Maison Margiela

Directorul de creatie al Maison Margiela, John Galliano, a avut o intalnire cu activistii PETA, dupa care casa a anuntat ca opteaza impotriva utilizarii blanurilor in colectiile viitoare.

Calvin Klein

Calvin Klein a renuntat sa mai foloseasca blanuri naturale, inca din 1994.

Stella McCartney

De la nasterea brandului, in 2001, Stella McCartney si-a facut datoria fata de mediu si animale si nu a inclus piele sau blana in colectiile sale.

Tommy Hilfiger

Hilfiger a folosit blana cea mai mare parte pe gulerele si mansetele pieselor sale. Dupa o conversatie cu PETA, in 2007, a anuntat ca va renunta la aceasta practica imediat.

 Giorgio Armani

După ce a colaborat cu Asociatia Humane Society din Statele Unite, Giorgio Armani si celelalte sapte branduri din cadrul grupului Armani nu vor mai produce imbracaminte cu blana, incepand cu colectia de toamna 2016.

 

Versace renunta definitiv la blana naturala pentru viitoarele colectii

Ralph Lauren

In 2006, Ralph Lauren s-a angajat sa elimine complet blana. Pe langa asta, marca a anuntat ca ar fi donat 1.200 de articole de imbracaminte cu blana, ramase pe stoc, unor asociatii caritabile internationale.

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood s-a alaturat clubului in 2007, tot dupa o discutie cu PETA.

Hugo Boss

La un an după ce a vorbit cu Asociatia Humane Society, Hugo Boss a promis sa nu mai foloseasca blanurile, incepand cu colectia sa de toamna, din 2016.

Scrie un comentariu