ADPM Cool

Tinerii designeri romani au schimbat eticheta brandului de vinuri LILIAC. Iata cum arata!

Scris de Sorin Dutoiu

Crama LILIAC a organizat petrecerea Wine and the City, dedicata brandului young.LILIAC, ocazie cu care a fost prezentata noua eticheta de vin.

Tinerii designeri romani au schimbat eticheta brandului de vinuri LILIAC

Eticheta a fost selectata in urma concursului anual, devenit deja traditie, prin care sunt provocati toti tinerii creativi, sa imagineze eticheta pentru urmatorul an, pornind de la premisele brandului.

Prin acest demers, echipa LILIAC isi propune sa sustina si sa incurajeze tinerii creativi, sa aiba curaj, sa se faca vazuti si sa experimenteze diverse proiecte in care isi pot etala talentul.

Eticheta din acest an, aleasa dintre zeci de etichete propuse de tineri designeri, scoate in evidenta esenta young.LILIAC. Un vin creat pentru tinerii curiosi sa descopere universul vinului, care au o viata sociala activa si apreciaza calitatea.

Propunerea creativa castigatoare ii apartine lui Mihai Lacatusu, un tanar designer extrem de talentat, student la Universitatea de Arte din Bucuresti. Viziunea lui Mihai reprezinta perfect valorile brandului young.LILIAC. Urban, cool, nonconformist, liber, atribute regasite in stilul de viata al generatiei tinere.

Vinul young.LILIAC este un veritabil curator de emotii si poate fi considerat un instrument de initiere a tinerilor in lumea fascinanta a vinului, avand insa grija sa nu-i dezamageasca nici pe amatorii avizati.

young.LILIAC poate fi gasit in 3 cupaje racoritoare:

young.LILIAC Fresh – produs dintr-un coupage de Sauvignon Blanc & Feteasca Alba. Culoarea galben pai cu puternice reflexii verzui indica un vin tanar si proaspat. Vinul se deschide cu arome de agrise si note ierboase. Are o mineralitate ridicata si o aciditate buna. Pe cerul gurii se simt aromele citrice, cu note de mere verzi. Este un vin recomandat cu bucataria mediteraneeana, bazata pe peste si fructe de mare.Alegerea perfecta pentru branzeturile proaspete sau maturate.

young.LILIAC Fruity – Sauvignon Blanc & Feteasca Regala. Si in acest coupaj, culoarea galben pai indica un vin tanar. Aromele intense fructate, cu note de piersica si trandafiri te surprind la miros. Pe cerul gurii aciditatea bine definita se combina perfect cu corpul rotund, desavarsit de post gustul fructat. Este un vin proaspat recomandat cu preparate din carne gatite in stil clasic sau asiatic, cu salate usoare sau paste cu sos alb

young.LILIAC LightRose – Feteasca Neagra & Merlot. Culoarea delicata somon indica un vin rosé usor. La nas aromele de capsuni sunt completate de notele florale. Vinul are un corp usor, o aciditate medie si arome de fructe rosii.

Despre LILIAC

In zilele noastre, Liliac reinvie tradiţia seculara pe care Transilvania o are in viticultura. Peisajul secular si tehnica moderna creaza, pe cele 52 de hectare, o simbioza perfecta. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament si complexitate. Indiferent daca sunt albe, rosii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare data cand deschidem o sticla de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.

Astfel, in vinurile Liliac, pe langa soiurile traditionale romanesti, culesi cu multa migala si dragoste, se regaseste si un procent semnificativ de experienţa austriaca. Iar sub indrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cat si cele din crama se ridica la cel mai inalt grad de profesionalism. Vorbim asadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniaza standardele ridicate ale vinului Liliac.

Scrie un comentariu