Stiri externe

TikTok va fi interzis în America?

Scris de Ana Kozma

Mike Pompeo, Secretar de Stat în Statele Unite, a declarat zilele acestea că se ia în calcul interzicerea rețelelor de socializare originare din China, printre care și celebrul TikTok. Iată aici detaliile.

TikTok va fi interzis în America?

Într-un interviu acordat zilele trecute postului de televiziune Fox News, Mike Pompeo, Secretar de Stat în Statele Unite, a făcut câteva declarații care i-au pus pe jar pe tinerii americani. Omul politic a declarat că se ia în calcul interzicerea, în America, a rețelelor de socializare originare din China. Printre care și celebrul TikTok.

„Luăm acest lucru foarte în serios. Oamenii ar trebui să descarce aceste aplicații doar dacă vor ca informațiile lor private să ajungă în mâinile Partidului Comunist din China”, a declarat Mike Pompeo.

Declarațiile diplomatului vin în contextul unei relații extrem de tensionate între Statele Unite ale Americii și China.

TikTok (deținut de startup-ul ByteDance din Beijing) a fost intens criticat în ultima vreme de politicienii americani. Au spus despre rețeaua de socializare că este o amenințare la adresa securității naționale. Bineînțeles, din cauza legăturilor cu China.

Mai marii TikTok spun că centrele sale de date sunt situate în întregime în afara Chinei și că niciuna dintre aceste date nu este supusă legislației chineze. Datele utilizatorilor din SUA sunt stocate în Statele Unite, cu o copie de rezervă în Singapore, potrivit TikTok.

Ce face Jane Fonda pe TikTok la 82 de ani

Scrie un comentariu