News

Se intampla si la americani! S-a taiat bugetul la „The Walking Dead”

Scris de Christian Stan

Nu numai la noi se taie bugete ci si la americani! Cei de la postul de televiziune AMC au redus semnificativ bugetul serialului „The Walking Dead”, in favoarea „Mad Men”. Reducerile s-au facut cu toate ca serialul cu zombie a adus cele mai mari audiente postului tv.

Reteaua de televiziune AMC sacrifica serialele „The Walking Dead” si „Breaking Bad” pentru a mentine nealterat bugetul rezervat serialului „Mad Man”. Asta cu toate ca serialul „The Walking Dead” s-a bucurat de mare succes si a atras o audienta uriasa.

Reducerile de buget l-au facut sa demisioneze pe regizorul serialului, Frank Darabont, iar soarta productiei este acum incerta. In aceasta toamna, „The Walking Dead” era programat sa continue cu inca 13 episoade, care s-au filmat in mare parte.

„The Walking Dead” a fost revelatia sezonului de seriale 2010-2011. Productia a atras cel mai mare numar de telespectatori din istoria postului de cablu AMC, care se lauda si cu serialele „Mad Men” si „Breaking Bad”.

Serialul creat de Frank Darabont („The Shawshank Redemption”, „The Green Mile”, „The Mist”) are la baza seria de benzi desenate cu acelasi titlu de Robert Kirkman, Tony Moore si Charlie Adlard. „The Walking Dead” a debutat in SUA pe 31 octombrie, de Halloween (sperand sa atraga, astfel, mai usor publicul amator de povesti cu zombi), si prima serie nu are decat sase episoade.

Subiectul a reusit sa captiveze 5,3 milioane de americani la debut, cea mai mare cifra pentru un serial original AMC si mult mai mare decat in cazul „Mad Men” si „Breaking Bad”. Dupa ce a fost reluat in aceeasi seara, episodul-pilot (de 70 de minute) a ajuns la 8 milioane de telespectatori! Rezultatul a fost simplu: deja postul a comandat un al doilea sezon, care va debuta abia in toamna anului viitor si va avea 13 episoade.

Scrie un comentariu