Stiri externe Style Judgement

Stilul vestimentar al Reginei Marii Britanii, explicat de un expert

Scris de Ana Kozma

Regina Elisabeta nu lasă nimic la voia întâmplării. Nici măcar atunci când vine vorba despre hainele pe care le poartă. Ai crede poate că sunt alese întâmplător, din inspirație de moment. Deloc adevărat! Stilul vestimentar al Reginei Marii Britanii, explicat de un expert.

Stilul vestimentar al Reginei Marii Britanii, explicat de un expert

Nimic nu este la întâmplare atunci când vine vorba despre Regina Elisabeta. Iar această regulă se aplică și vestimentației pe care aceasta o afișează în public. Totul este ales cu atenție, astfel încât să transmită mesajul potrivit.

Regina Marii Britanii face întotdeauna alegeri vestimentare impecabile. Se îmbracă întotdeauna corect, are ținute perfect compuse și care transmit, înainte de toate, încredere în sine. Hainele ei transmit întotdeauna mesaje de optimism, diplomație, speranță și stabilitate.

Regina Elisabeta are un stil inconfundabil și foarte greu de replicat. Poate v-ați întrebat de ce se îmbracă adesea în culori puternice. Ei bine, este o femeie cu o statură mică ce trebuie să iasă mereu în evidență dintr-o mulțime.

S-a lansat păpușa Barbie Regina Elisabeta a II-a

Persoana responasbilă cu stilul vestimentar al Reginei Marii Britanii este Angela Kelly. Aceasta a început să lucreze pentru Familia Regală în 1994. A început de jos, dar cu timpul a devenit asistenta personală, sfătuitorul Reginei. Este totodată curator al garderobei acesteia și colecției impresionante de bijuterii. În 2021, a devenit designer oficial al hainelor purtate de Regină.

Angela Kelly a scris și o carte, intitulată „The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe”. Ea dezvăluie că materialele hainelor pe care Regina le poartă sunt atent alese și testate. Ele trebuie să se potrivească ocaziei și, mai mult decât atât, să nu se șifoneze. Asta deoarece Reginei îi place să arate mereu impecabil.

Țesăturile care trec testele sunt depozitate la Palatul Buckingham. Spre exemplu, rochia purtată de Regină la Jubileul de Diamant, acum 10 ani, a fost realizată dintr-un material cumpărat în 1961. Alte materiale se află în depozitul de la Palat încă de pe vremea când Elisabeta era Prințesă.

Înainte ca hainele să fie cusute, Regina aprobă fiecare schiță și mostră de material. Una dintre țesăturile ei favorite este mătasea din Singapore.

Extrem de hotărâtă, Majestatea Sa rareori se răzgândește cu privire la o ținută pe care a aprobat-o anterior. Regina își realizează singură chiar și machiajul zilnic. Filmarea mesajului de Crăciun este singura excepție, când apelează la un makeup artist.

„Majestății Sale îi place ca hainele să fie readaptate și reciclate pe cât posibil. De obicei, durata de viață a unei ținute poate fi de până la 25 de ani. După două sau trei apariții publice, hainele sunt modificate sau purtate înafara îndatoririlor publice”, explică Angela Kelly.

20 de fotografii iconice cu Regina Elisabeta a II-a

Scrie un comentariu