ADPM Health

Statistici: In 2019 cei mai multi romani au vrut sa dea burta jos la sala si sa scape de dependenta de fast food

Scris de Alexandru Manea

Industria de fitness este in continua dezvoltare in tara noastra, iar tot mai multi romani trec pragul salilor de sport in dorinta de a slabi si de a ajunge la o forma fizica armonioasa. In 2019, cei mai multi dintre ei au vrut, conform studiului realizat de Bodyshape, sa scape de grasimea de pe abdomen si sa gaseasca o solutie de a scapa de dependenta de alimentatia nesanatoasa.

Statistici: In 2019 cei mai multi romani au vrut sa dea burta jos la sala si sa scape de dependenta de fast food

Irina Alionte, fondatorul Bodyshape Transformation Center din Bucuresti, a realizat o statistica interesanta referitor la aspiratiile romanilor atunci cand se decid sa intre intr-un program de remodelare corporala, dar si daca reusesc acestia sa il urmeze pana la capat.

„In 2019 cererea pentru abdonamente la sala a fost mai mare decat in anul precedent. Social media si informatiile utile de pe internet despre stilul de viata sanatos i-au facut pe si mai multi sa ia in serios ideea de a face o schimbare in bine in viata lor. Am colectat statistici interesante despre comportamentul romanilor anul acesta vivazi de sport si ce i-a motivat sa faca miscare.

  1. 90% dintre barbati au vrut sa dea burta jos. Dorinta de a scapa de grasimea abdominala a fost cel mai important factor in luarea deciziei de a veni la sala.
  2. Cei mai multi au cerut si ajutor de tip coaching nutritional pentru a scapa de dependenta de fast food sau dulciuri si a avea un plan alimentar corect.
  3. Peste 75% au recunoscut ca se simteau foarte rau si demoralizati din cauza ca se ingrasasera si ca erau sedentari si ca evitau sa se priveasca in oglinda.
  4. Peste jumatate au spus ca au decis sa mearga la sala dupa ce au vazut constant pe social media exemple de persoane fit, cu transformari corporale spectaculoase.
  5. Peste jumatate nu facusera sport deloc sau de foarte mult timp.
  6. Aproape jumatate fusesera la sali de fitness clasice, cu aparate, si au renuntat pentru ca nu aveau specialist alaturi care sa ii motiveze sa se tina de un plan ce da cu adevarat rezultate. De aceea au apelat la antrenamente de grup, cu antrenori care ii monitorizeaza si au grija sa isi atinga obiectivele.
  7. Peste 45% au declarat ca au reusit la un moment dat sa slabeasca prin dieta si miscare, dar ca au pus la loc kilogramele pierdute si cauta astfel o solutie care sa dea rezultate pe termen lung
  8. Peste 60% din cei care au fost la sala clasica de fitness, cu aparate, au spus ca au renuntat pentru ca se plictiseau si nu vedeau rezultatele dorite. Acestia au adaugat ca isi doresc o metoda de a slabi care sa fie si distractiva si sa le dea o stare de bine si dorinta de a reveni la antrenamente.
  9. Peste 80% au declarat ca au tinut diete gresite, fara rezultat, si ca isi doresc un plan alimentar clar, care sa fie eficient pe termen lung si usor de urmat.
  10. 95% din cei care au urmat programul de slabit 6 kg in 6 saptamani si-au atins obiectivul prin 3 antrenamente pe saptamana, plan alimentar trasat de nutritionistul nostru si suport de tip coaching pentru a gasi motivatia si perseverenta”, declara Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.

Irina Alionte subliniaza faptul ca, desi exista multe persoane care isi doresc sa slabeasca si sa ajunga la o forma fizica dorita, sunt foarte dese cazurile in care acestea isi fac abonament la salile de fitness clasice si renunta la a mai merge pentru ca isi pierd motivatia.

 

„Industria de fitness are nevoie sa ofere solutii oamenilor obisnuiti, celor care nu sunt pasionati de sport si care au un program aglomerat. In salile de fitness traditionale lipseste o cultura a rezultatelor, iar aceasta duce la un sentiment de auto-invinovatire si frustrare pe termen lung pentru membrii platitori. Lor li se livreaza un abonament cu acces la clase, aparate de fitness sau sedinte cu un Personal Trainer – fara insa sa li se promita un rezultat concret de transformare, pe care chiar sa il obtina dupa ce platesc abonamentul. Statisticile arata ca 4 din 5 persoane renunta sa mai mearga la sala dupa prima luna de la inceperea abonamentului, desi au platit pe o perioada indelungata. Rata mare de renuntare se datoreaza lipsei de responsabilizare, clientul fiind practic singurul responsabil de propriile rezultate. La o sala de fitness obisnuita, nu este masurat progresul membrilor, nu sunt monitorizate prezentele si membrii nu sunt sunati in cazul in care absenteaza.

Irina Alionte, fondator Bodyshape, Femeia de cariera a anului? Iata de ce sa o votezi la Gala Unica!

Conceptul Bodyshape ofera o abordare total diferita, cu rezultate reale si durabile in domeniul transformarii corporale.

Avem programe de transformare complete care imbina antrenamentele de grup, nutritia si coaching-ul pe partea de motivatie & mindset, astfel incat sa ajutam persoanele obisnuite si ocupate sa slabeasca, sa isi schimbe stilul de viata si sa-si recastige increderea in sine. In loc de experienta “mainstream” oferita in salile traditionale, ceea ce ne face pe noi mai atractivi este ca oferim o experienta tip ‘boutique’, focusata in special pe membrii care vor rezultate concrete de transformare corporala.

 

Cel mai popular program oferit de Bodyshape este “6 Week Challenge”, un program de transformare bine-structurat, cu un deadline si un obiectiv final bazat pe rezultate: 6 kg in 6 saptamani. Acest program a ajutat deja la topirea a peste 4500 de kg de grasime si 20,000 de cm de pe corpurile bucurestenilor”, adauga Irina Alionte.

 

 

 

 

Scrie un comentariu