Cinenews

„Star Wars: The Empire Strikes Back”, cel mai bun film realizat vreodata!

Scris de Administrator

Mai bine de 250.000 de cinefili din intreaga lume, cititori fideli ai revistei „Emipre”, au hotarat: „Star Wars: The Empire Strikes Back” este cel mai bun film al tuturor timpurilor! Iata ce alte pelicule cinematografice completeaza acest clasament.

star-wars-empire-strike-back

In urma unui sondaj realizat cu ajutorul a mai bine de 250.000 de cinefili din lumea intreaga, s-a stabilit ca cel mai reusit film al tuturor timpurilor este „Star Wars: The Empire Strikes Back”. Pelicula, ce a aparut in cinematografe in anul 1980, la trei ani distanta de aparitia primului film din seria „Star Wars”, a reusit sa ajunga pe locul 1, depasind astfel alte 300 de productii cinematografice cunoscute.

Sondajul a fost realizat de revista Empire, iar celebrul film „The Godfather”, capodopera lui Francis Ford Coppola, s-a clasat pe locul al doilea.

Pe pozitia a treia a clasamentului se afla „The Dark Knight”, din seria filmelor cu Batman, iar primele 5 locuri sunt completate de „The Shawshank Redemption” si „Pulp Fiction”.

George Lucas, creatorul fenomenului „Star Wars” a declarat ca se simte privilegiat pentru ca filmul sau a dobandit acest titlu.

„Fanii adora filmul ’The Empire Strikes Back’ in special fiindca este atat de intunecat. Este o poveste de ansamblu, iar in actul al doilea, lucrurile devin mai intunecate. Nu am planuit niciodata sa fac trei filme diferite, dar dupa ce s-a intamplat pentru ca asa a fost sa fie, efectul a fost unul extrem d einteresnat, fiecare dintre filme capatand propria-i personalitate”, a marturisit George Lucas.

Pe celelate pozitii ale clasamentului se mai situeaza filme precum „Raiders Of The Lost Ark”, „Jaws”, „The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring” sau „Inception”.

Despre autor

Administrator

Scrie un comentariu