Cinenews News Stiri externe

Star Wars a incasat 517 milioane dolari in prima saptamana!

Scris de Christian Stan

Noul film „Star Wars: The Force Awakens” depaseste toate asteptarile si doboara record dupa record. Acesta a devenit filmul cu cel mai bun debut din istoria cinematografiei americane, reusind sa stranga in prima saptamana suma de 238 de milioane de dolari. Pe plan global, pelicula a incasat in total 517 milioane dolari.

Star Wars: The Force Awakens Ph: Film Frame ©Lucasfilm 2015

Filmul lui J.J. Abrams doboara toate recordurile si devine pelicula cu cel mai mare debut din istoria cinematografiei in Statele Unite, filmul incasand in prima saptamana suma de 238 de milioane de dolari. „Star Wars:The Force Awakens” depaseste astfel recordul anterior stabilit de „Jurassic Park”, care a incasat 208 milioane de dolari in prima saptamana.

Pe plan mondial, „Star Wars” a incasat 517 milioane de dolari si se afla pe locul doi dupa „Jurassic Park”, care a facut 524 de milioane de dolari in prima saptamana. Marele avantaj al lui Jurassic Park a fost faptul ca s-a lansat si in China, insa pelicula „Star Wars” nu va ajunge in cinematografele chineze decat pe 9 ianuarie.

StarWars-InternationalGrosses

Filmul s-a situat pe locul intai la incasari in toata lumea si a strans 48,9 milioane de dolari din UK, 27,3 milioane din Germania, 22,7 milioane din Franta si 18.9 milioane din Australia. Producatorii estimeaza ca pelicula va genera incasari globale de 1,2 miliarde de dolari.

Scrie un comentariu