ADPM Cool Stiri Interne

Spectacol sold out! Peste 5.500 de spectatori vor urmari diseara gala Cerbului de Aur

Scris de Iancu Iulia

Peste 5500 de spectatori vor fi diseara in Piata Sfatului din Brasov pentru a urmari cea de a doua seara de concurs a Festivalului Cerbul de Aur. Recitalurile serii vor fi sustinute de James Blunt, Horia Brenciu & HB Orchestra si Delia, iar publicul si jurnalistii festivalului isi vor vota favoritii.

#PrivesteCerbul #CerbulDeAur2018 #TVR1

A post shared by Cerbul de Aur (@cerbuldeaur_goldenstag) on

Peste 5500 de spectatori vor fi diseara in Piata Sfatului din Brasov pentru a urmari cea de a doua seara de concurs a Festivalului Cerbul de Aur. Recitalurile serii vor fi sustinute de James Blunt, Horia Brenciu & HB Orchestra si Delia, iar publicul si jurnalistii festivalului isi vor vota favoritii.

Cei 18 artisti inscrisi in competitia Festivalului Cerbul de Aur au ultimul test in fata juriului si a publicului! Astazi, vineri, 31 august, concurentii vor urca din nou pe scena din Piata Sfatului pentru a interpreta cea de-a doua piesa din concurs. Apoi, raman doar emotiile asteptarii deciziilor! A juriului, dar si a publicului si a jurnalistilor, pentru cs este seara in care se deschide votul pentru public si reprezentantii presei.

Alaturi de concurenti va fi, si in aceasta seara, Iulia Vantur, la fel de emotionata ca si ei.
„Sunt emotionata. A fost o surpriza foarte placuta si o bucurie pentru mine sa primesc invitatia Televiziunii Romane de a prezenta festivalul. Am crescut uitandu-ma la Cerbul de Aur. Sunt foarte mulai artisti care m-au incantat de-a lungul timpului”, a declarat Iulia Vantur, la conferinta de presa. „Imediat ce am aflat, am sunat-o pe mama, stiam ca si parintii mei vor fi foarte incantati”.


Pe scena Cerbului de Aur, il vom avea pe Gabriel Garko, invitat special al Festivalului, care ne va imparasşi din experienta de la filmările serialelor care l-au facut celebru.

Publicul si presa Festivalului isi aleg astazi castigatorii, dupa inchiderea concursului
Astazi, fanii iai pot vota favoritii pe pagina de Facebook a Festivalului, www.facebook.com/CerbulDeAur.ro, unde am creat un poll special pentru a afla cine va primi premiul publicului.
Sesiunea de vot va fi deschisa imediat dupa ce ultimul concurent va cobora de pe scena si se va inchide in aceeasi seara, la terminarea recitalului/concertului.

Jurnalistii acreditati isi vor exprima voturile pentru favoriti intr-o sectiune special creata pentru ei pe site-ul Festivalului, cerbuldeaur.ro. La fel ca si in cazul votului publicului, sesiunea de vot va fi deschisa imediat dupa ce ultimul concurent va cobora de pe scena si se va inchide in aceeasi seara, la terminarea recitalului/concertului.

In a doua seara de concurs, artistii vor intra pe scena in ordine inversa fata de prima seara. Astfel, Raluca Blejusca va deschide concursul cu piesa „Oameni”, urmata de Dinaya din Kazakhstan, care va canta „De dragul tau” si de Dora Gaitanovici, cu melodia „Spune-mi”.

După ce in prima seara de concurs Ryan O’Shaughnessy a incercat sa ne convingă ca „Noi ne potrivim”, astazi ne propune „Together”. Italianul Damiano Borgi ne cantă „Don’t stop me now”, iar artistul spaniol este sigur ca pentru el aceasta este seara norocoasă – „Esta noche”.

„Tu nu vezi cerul” este piesa cu care Lidia Isac din Republica Moldova incepe al doilea calup de melodii romanesti. Ea va fi urmata de Omer Netzer din Israel, care a ales sa cante „La tine as vrea sa vin” si de Olivier Kaye din Belgia, cu „Sa nu-mi iei niciodata dragostea”. Daca pentru artistul belgian invatarea piesei in limba romana nu a fost dificila, „pentru ca romana e o limba latina, ca si franceza”, Omer mizeaza ss cucereasca publicul cu emotia interpretarii. „Mi-a fost dificil cu versurile in limba romana, insa desi pronuntia nu e foarte corecta, cand canti cu suflet publicul simte si te ajuta”.

Basti    (San Marino)    intra in competitie cu piesa „Stay”, Inis Nezir din Albania ne urca pe „Piedestal”, iar cipriotul John Karayiannis vrea sa cucerasca audienţa cu „Diggiloo-Diggiley”.

Tiziana Camelin (Italia) ne zice pe scena brasoveana ca „Dau viata mea pentru o iubire”, in timp ce Ovidiu Anton a optat pentru „Copacul”, singura piesa care i se potrivea si pe care nu o cantase pana acum, dupa cum a marturisit artistul la conferinta. „O capodopera a muzicii romanesti, cu un mesaj puternic. Mi-am dorit intotdeauna sa cant o piesa a lui Aurelian Andreescu”, a completat Ovidiu. „Promit” ne spune Amaliya Margaryan din Armenia, in incheierea ultimului calup de piese romanesti.

Ultimii trei concurenţi care intra in concurs vor fi: Karl William Lund (Marea Britanie), cu „Miracle”, Antonia Gigovska (Macedonia), cu „And I’m telling you” si Kelly Joyce (Franta) care ne da „Rendez-vous”.

Pe langa juriul international care va decide la cine merg: Marele Premiu si premiile I, II si III, in aceasta seara spectatorii si jurnalistii pot vota pentru a acorda Premiul Publicului si Premiul Presei Festivalului.

Astfel, maine vom afla castigatorul Marelui Trofeu al Festivalului International Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, dar si ale celor trei premii de pe podium si a premiilor speciale: Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese romanesti; Premiul Municipiului Brasov; Premiul Judetului Brasov; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societatilor Publice de Radio si de Televiziune.

Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminita Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderas din Republica Moldova si Madalin Voicu (Romania) sunt cei vor decide castigatorii editiei din acest an a Festivalului Concurs International Cerbul de Aur.

Seara nu se va inchide fara a urmari recitalurile super vedetelor James Blunt, Horia Brenciu & HB Orchestra si Delia. Biletele pentru spectacolul din aceasta seara s-au epuizat, peste 5500 de spectatori urmand sa asiste la eveniment.

Despre Festivalul International Cerbul de Aur:

Festivalul International Cerbul de Aur a debutat in anul 1968 si a avut 17 editii, ultima dintre acestea fiind organizata in anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival international de muzica organizat in Romania  si, in mod traditional, la Brasov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a gazduit aparitii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow si multi altii.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci si unul national, spectacolele organizate in cadrul festivalului adunand de un numar impresionant de spectatori si telespectatori din intreaga tara.

Scrie un comentariu