News

Gest frumos! Simona Patruleasa si fiica ei, Ingrid, la joaca, alaturi de copiii cu autism

Scris de Alexandru Manea

Vedetele Stirilor Kanal D Simona Patruleasa, Silvia Ionita, Bianca Ionita si prezentatorul emisiunii “Asta-i Romania”, Mihai Ghita, au fost sambata alaturi de copiii cu autism si de parintii acestora la atelierele de pictura si lucru manual organizate la Vitantis Shopping Center de Kanal D, Asociatia Invingem Autismul si Programul Jucariada, cu sprijinul Butterfly Media Group.

Copiii cu autism si cei tipici au avut ocazia sa se joace impreuna si sa se bucure de spectacolul micutilor interpreti si dansatori ai trupei Contrapunct, precum si de concertul la chitara sustinut de Horia Rizea , autorul in varsta de doar 13 ani al cartii “In zbor barba nu creste”(continand povestiri despre sora lui cu autism).

Bianca Ionita si Mihai Ghita au fost prezentatorii evenimentului, precum si cei care au coordonat alcatuirea unui puzzle urias, la realizarea caruia au participat toti copiii prezenti, ajutati de Silvia Ionita.

Simona Patruleasa a venit la eveniment insotita de fiica ei, Ingrid, si i-a indemnat pe cei prezenti si pe telespectatorii Kanal D sa doneze 2 euro, prin SMS, la 8842.

“Ingrid a fost incantata de spectacolul copiilor de la Contrapunct si de dansul micutilor de la Asociatia Invingem Autismul, a batut din palme si a fost toata numai zambet. Mi-as dori ca toti copiii sa fie inconjurati de dragoste  si la fel de fericiti cum este Ingrid.

Putem sa-i ajutam pe copiii cu autism sa aiba o viata mai buna si sa mearga la scoala, trimitand un sms la 8842. Este un gest simplu si deloc costisitor, cu doar 2 euro poti schimba viitorul acestor copii! Impreuna putem face minuni pentru ei!”, a spus Simona Patruleasa.

Campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!” si activitatile destinate copiilor continua in fiecare sambata, in Vitantis Shopping Center (Adresa: Soseaua Vitan Barzesti, nr. 7 A; harta: http://www.vitantis.ro/contact/) , pana pe 13 octombrie.

Stirile Kanal D si Asociatia Invingem Autismul au lansat, pe 15 septembrie, Campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!”.

Astfel, telespectatorii Kanal D si nu numai pot sprijini copiii afectati de autism prin donatii de 2 euro la numarul de sms 8842 (valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone). Fondurile stranse in urma campaniei Stirilor Kanal D si Invingem Autismul vor ajuta la pregatirea specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul si la formarea a 100 de cadre didactice din tara, din gradinite si scoli de masa, in metode de predare pentru copiii cu autism.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu