Recomandarea ADPM Stiri Interne

Simona Halep, desenata de francezi ca o tiganca in cautare de fier vechi

Scris de Alexandru Manea

Mare scandal s-a iscat dupa publicarea unei caricaturi in saptamanalul de satira Charlie Hebdo! Acesta include o caricatura ce o prezinta pe Simona Halep tinand in maini trofeul Roland Garros, precum o tiganca ce striga “Fiare vechi”.

Simona Halep, desenata de francezi ca o tiganca in cautare de fier vechi

Jurnalistii saptamanalului francez de satira Charlie Hebdo au starnit un val de critici dupa ce au publicat o caricatura ce o prezinta pe Simona Halep precum o tiganca din Romania care striga “Fiare vechi”, bucurandu-se de trofeul “de fier vechi” de la Roland Garros.

Acestia nu au mentionat expres numele Simonei Halep, rezumandu-se a scrie “O romanca castiga Roland Garros-ul” si prezetand o femeie ce tine in maini trofeul turneului si striga “Fier vechi, fier vechi”. Este insa suficient pentru ca majoritatea cititorilor sa inteleaga ca este vorba de Simona Halep.

Gluma nu a fost deloc gustata de publicul roman, satul de situatia mereu actuala in Franta ca romanii sa fie considerati tigani cersetori, si nici de publicul international care nu este de acord ca succesul unei sportive sa fie ridiculizat in acest mod.

Saptamanalul francez Charlie Hebdo a publicat de-a lungul timpului multe caricaturi controversate, care au generat scandaluri imense, inclusiv atentate cu victime. 

In 2015, dupa ce au publicat caricaturi cu profetul Mohamed, redactia revistei a fost tinta unui atac cu arme, atunci pierzandu-si viata 12 persoane. 

 

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu