Stiri Interne

Simona Gherghe, in taxiul fara centuri de siguranta: „Mantuieste si ne pazeste!”

Scris de Alexandru Manea

Simona Gherghe a trait o experienta neplacuta dupa ce s-a urcat intr-o masina de taxi ce nu avea centura de siguranta, aer conditionat, si parea ca se dezmembreaza in timp ce circula pe strada. Prezentatoarea „Acees Direct” a povestit prin ce a trecut pe blogul personal.

simona-gherghe-blog

Simona Gherghe s-a intors recent din vacanta petrecuta in Normandia, in nord-vestul Frantei, si, odata ajunsa in Bucurestiul doborat de canicula, a trait o neplacuta experienta odata ce a luat, de la mall, un taxi pentru a ajunge acasa.

Prezentatoarea de la Antena 1 a nimerit o masina care nu doar ca nu avea aer conditionat si parea ca se dezmembreaza in timp ce circula pe strada, dar nu era dotata nici cu centuri de siguranta.

Siderata de ceea ce i se intampla, Simona a scris pe blogul ei un post prin care povesteste intreaga experienta si se intreaba cine acorda autorizatiile de functionare ale acestor taximetre.

taxi

„In masina, mai cald ca afara. Primul soc. Dau sa-mi pun centura, soferul imi spune relaxat ca nu are, ca oricum numerge cu viteza. ( Aici era momentul sa cobor instant, de ce-oi mai fi ramas?!). Imediat cum porneste, ma intreaba daca ma deranjeaza fumul de tigara. (Zau? Ce facem, acum fumam?) Ii spun ca as prefera sa nu-si aprinda tigara. Se conformeaza (probabil ca ma injura in gand). Dupa care, un soc si mai mare, isi cere cere scuze ca… nu are aer conditionat!!! (Doamne, cu ce-am gresit?!)

Nu stie adresa, ii explic pas cu pas. Omul are chef de conversatie. Toate bune (pe naiba!), da’ cand vorbeste, se intoarce cu totul spre mine, in spate. Ma uit pierduta spre bord, iar privirea imi pica pe o iconita: “Mantuieste si ne pazeste”. Pai da, daca centura nu e, macar gratie divina sa fie…

Randurile de mai sus le-am scris in taxi, in timp ce aprobam politicos la tot ce-mi spunea nenea soferul. Trecand peste socurile repetate, am si eu cateva dileme:
– cinea autorizeaza firmele de taximetrie?
– cum e posibil sa lasi pe drumurile publice taxiuri care nu au centuri de siguranta? (Nu e primul caz…)
– masina e atat de veche, incat am senzatia ca se va dezmembra. Scartaie din toate incheieturile. Astia merg vreodata la RAR?
– la cat timp sunt controlate firmele astea?”, a scris Simona pe www.simona-gherghe.ro.

Scrie un comentariu