Celebrity PR News

Admiratie pentru Simona Gherghe sau cand sunt de laudat emisiunile de tip tabloid!

Scris de Sorin Dutoiu

Chiar daca nu sunt de fiecare data de acord cu subiectele dezbatute si cu farsele de la “Acces Direct”, consider ca sunt de admirat eleganta si delicatetea cu care Simona Gherghe reuseste sa traverseze apele murdare ale scandalurilor mondene cotidiene, fara sa se manjeasca cat de putin.

Este adevarat, presa mondena din prezent nu mai este ce era odata! Emisiunile TV s-au tabloidizat intr-un mod agresiv, se vrea dispute, injurii, tipete, blesteme, sani si posterioare la vedere.

Totul este dus cat mai la extrem. Doar asa se considera ca poti obtine audienta scontata. Este un joc considerat de multi murdar si periculos si care pare sa nu fie doar un fenomen “de-o vara”.

Se mizeaza pe irascibilitatea developanta a unora, pe vulnerabilitatea psihica si emotionala a altora, se incita dialoguri in care apogeul il reprezinta injuriile scapate chiar si in prime time, cu riscul amenzilor CNA.

Acest joc periculos este, insa, adoptat de majoritatea emisiunilor de tip tabloid de dupa-amiaza si de seara.

Marea parte a publicului roman gusta astfel de scenete. Doar o mica parte, dar si cei care se uita dar nu recunosc, rosesc si isi scuipa in san sau butoneaza telecomanda ajungand pe posturile de stiri sau de documentare.

Dovada, audientele inregistrate de aceste emisiuni. Cine domina clasamentele? Pai, Acces Direct, Happy Hour, Drept la Tinta, Wow Biz (adevarat, acestea doua se pozitioneaza mai putin agresive), Un Show Pacatos, Cancan TV.

Adica toate acele emisiuni deseori blamate de multi, insa urmarite de si mai multi.

Este usor sa urmaresti aceste show-uri de acasa, din fotoliu, cascand ochii sau razand cu gura pana la urechi, facandu-ti cruce sau  spunand: „Da-o-n colo de treaba!”. Nu multi stiu insa cat de greu este sa produci zilnic aceste emisiuni.

Ii cunosc personal pe aproape toti cei din echipa acestor emisiuni si ii admir pentru forta si staruinta cu care strang din dinti pentru a scoate apa din piatra seaca si de a servi pe tava subiecte atat de dificil de realizat. Chiar asa scandaloase si „murdare” cum le-ar putea cataloga multi.

Sunt constienti ca asta se cere si, prin urmare, asta trebuie sa se dea publicului. Si de aici, lunga bataie pe subiectele la zi, pe personaje care mai de care mai ciudate sau mai haioase, pe care sa le puna in ipostaze inedite, pe baza unui scenariu facut cat-ai zice „peste”.

Este de admirat, in acelasi timp, Simona Gherghe, ce care reuseste zi de zi sa traverseze apele murdare ale scandalurilor mondene cotidiene, parca fara sa se manjeasca cat de putin. Cea care reuseste sa intermedieze orice tip de dialog, chiar dintre cele mai agresive, fara a deveni la randul ei agasanta sau lipsita de scrupule.

Simona are un grad de eleganta care ii neutralizeaza orice initiativa tabloida blamata de multi cei de acasa. Este de admirat cum ii poate starni pe invitati sa povesteasca vrute si nevrute, fara a fi intruziva, cu o detasare sanatoasa, dar, in acelasi timp, cu o mare putere de convingere.

Sunt de admirat toti cei care produc astfel de emisiuni, chiar daca, repet, subiectele nu sunt dintre cele mai laudabile.

Este de admirata forta lor de a tine publicul in fata ecranului. Chiar si asa, cu Moculestii, Tufarii sau Dragusancele tarii noastre. Chiar credeti ca este asa usor?

Scrie un comentariu