Stiri externe

„Nu exista gay la Sochi”, spun rusii! Ceremonia de deschidere a JO a fost insa presarata de simboluri LGBT!

Scris de Christian Stan

Propaganda anti gay din Rusia a stranit reactii in lumea intreaga, iar jurnalistii ii condamna pe rusi pentru modul in care acestia ii trateaza pe membri comunitatii LGBT. Declaratia primarului din Sochi ca nu exista persoane gay in orasul sau i-a facut pe multi dintre sportivi sa ia atitudine in cadrul ceremoniei de deschidere.

germania

Propaganda anti gay din Rusia si numeroasele filme violente in care membri comunitatii LGBT din Rusia sunt atacati de gasti violente au stranit reactii de nemultumire si proteste in lumea intreaga, astfel ca numerosi sportivi prezenti la Olimpiada au tinut sa-si manifeste nemultumirea fata de viziunea ingusta a rusilor in propriul sau mod.

Germanii au purtat costume in culorile steagului LGBT si au fost intampinati cu urale din partea multimii prezente in stadionul de la Sochi.

google

In ziua Olimpiadei, Google si-a personalizat LOGO-ul in culorile steagului gay in semn de protest fata de legile Rusiei. Pe pagina de pornire a celebrului motor de cautare era scris citatul „Practicarea sportului este un drept al fiintei umane. Fiecare om trebuie sa aiba dreptul sa practice sportul, fara discriminare de niciun fel. Spiritul Olimpic necesita intelegere reciproca, prietenie, solidaritate si fair play”.

2014 Winter Olympic Games - Opening Ceremony

Delegatia Greciei a purtat manusi in culorile steagului LGBT.

tatu

Rusii le-au adus pe scena pe fetele de la t.A.T.u., care s-au lansat in muzica in anul 2003 pretinzand ca au o relatie de amor. Fetele au cantat piesa „Not Gonna Get Us” avand pe scena dansatori ce purtau pe haine culorile din steagul diversitatii.

o-FREDDY-MERCURY-570

Fetele de la t.A.T.u. au cantat si piesa „We Are The Champions” a trupei Queen. Freddy Mercury, solistul trupei, a fost printer primii artisti care a recunoscut public faptul ca este gay.

tribute

Insusi organizatorii galei au inclus in show muzica compusa de Tchaikovsky, Gogol, Eisenstein si Nijinsky, despre care se stie ca au fost gay.

Scrie un comentariu