Stiri externe

Shakira, acuzata de evaziune fiscala in Spania. Datoreaza 16,3 milioane de dolari!

Scris de Iancu Iulia

Shakira este acuzata de evaziune fiscala pentru ca ea a evitat sa plateasca impozitele si taxele catre statul spaniol, sustinand ca ea locuieste in Bahamas, desi petrecea majoritatea timpului in Catalunia. Ea datoreaza acum autoritatilor 16,3 milioane de dolari.

In 2015, Shakira si-a schimbat rezidenta din Bahamas in Barcelona, unde locuieste acum impreuna cu faimosul fotbalist Gerard Piqué si cu cei doi copiii ai lor.

Insa procuroirii sustin ca ea locuia in Barcelona inca din anul 2012 si ca ar fi trebuit sa plateasca taxele pentru toate veniturile sale si din perioada 2012-2014. Ei argumenteaza faptul ca artista petrece aproape tot timpul in Spania si ca pleaca in calatorii pentru perioade scurte de timp. Un judecator va decide daca exista suficiente dovezi pentru a o acuza pe artista latino.

Reprezentatii Shakirei nu au comentat despre acest subiect, iar decizia vine la 11 luni dupa ce autoritatile au anuntat ca vor investiga cazul cantaretei.

Anul trecut, Shakira a aparut intr-o investigatie demarata de publicatia The Guardian care urmarea persoane importante si diferite organizatii pentru a afla daca actioneaza in afara legii si realizeaza evaziuni fiscale. In urma cercetarilor, artista aparea pe liste ca avand rezidenta in Bahamas, desi locuia in Barcelona.

In acel moment, avocatul cantaretei a declarat ca aceasta a locuit in mai multe locuri in timpul carierei sale si ca a indeplinit toate obligatiile si ca a respectat legea tarilor in care a trait.

Shakira nu este singura care a intampinat astfel de acuzatii. In 2016, fotbalistul de la Barcelona, Lionel Messi si tatal sau, Jorge au fost acuzati si gasiti vinovati de evaziune fiscala in cazul banilor incasati din drepturile de imagine.

Iar cu cinci luni in urma, fosta vedeta de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a pledat vinovat si a platit aproape 19 milioane de euro pentru a evita o pedeapsa de doi ani cu suspendare.

Despre autor

Iancu Iulia

Scrie un comentariu