Stiri externe

Secretul din spatele piesei care a castigat Eurovision 2016

Scris de Alexandru Manea

Jamala, reprezentanta Ucrainei, a castigat editia din acest an a Eurovision cu o piesa al carei mesaj lupta impotriva crimelor aduse umanitatii. In caz particular, vorbeste despre deportarea abuziva a stramosilor ei, tatarii, din Crimea, in anii 40, de catre regimul comunist rus. Iata ce declara artista.

jamala-eurovision

Ucraina a castigat Eurovision 2016. Reprezentanta tarii, Jamala, a cucerit publicul si juriul de specialitate, printr-o intepretare senzationala a piesei pe care a compus-o, 1944, al carei mesaj lupta impotriva crimelor aduse umanitatii si, in caz particular, vorbeste despre deportarea abuziva a stramosilor ei, tatarii, din Crimea, in anii 40, de catre regimul comunist rus.

Mesajul rezoneaza, de altfel, cu situatia din perioada interbelica (deportarea evreilor) si cea actuala din anumite zone de conflict de pe glob si militeaza pentru toleranta si respect fata de fiecare natie de pe glob.

jamala-ucraina

Jamala a cantat impecabil, a fost supranumita The Voice of Pain, si a primit cele mai multe voturi din partea juriului de specialitate. Publicul l-a preferat pe reprezentantul Rusiei, insa acesta nu a reusit sa insumeze mai multe puncte din total decat reprezentanta Ucrainei.

Astfel se face ca au aparut nemultumiri de pretutindeni, multi considerand ca juriul de specialitate a votat din ratiuni geopolitice, dorind sa ofere o „palma” Rusiei. De altfel, si oficialii rusi si anumiti politicieni din Crimeea au criticat piesa, considerand-o denigratoare la adresa Rusiei.

Eurovision”.

 

Scrie un comentariu