News Stiri externe

Sean Penn, spion CIA? Interviul lui a dus la capturarea lui El Chapo?

Scris de Christian Stan

Sean Penn s-a intalnit in mare secret cu cel mai mare traficant de droguri din lume, mexicanul El Chapo, cel care a evadat in urma cu 6 luni dintr-o inchsioare din Statele Unite. Sean Penn l-a intervievat pe El Chapo pentru revista The Rolling Stones, insa se presupune ca actorul a „activat” ca spion pentru CIA si a ajutat la localizarea infractorului.

sean penn el chapo

Dupa ce a evadat dintr-o inchisoare de maxima siguranta din Statele Unite in urma cu sase luni, mexicanul El Chapo a devenit cel mai cautat om din lume. Liderul celui mai mare cartel de droguri din Mexic s-a ascuns de ochii politiei vreme de sase luni de zile, insa a fost arestat si capturat in noaptea dintre 7 spre 8 ianuarie.

Socul cel mare vine odata cu publicarea unui articol in revista  Rolling Stone despre viata lui El Chapo, articol scris de insusi Sean Penn, cel care s-a intalnit in mare secret cu mexicanul in urma cu cateva saptamani. Articolul poate fi citit AICI. 

Se pare ca El Chapo isi dorise o intalnire cu actorul american pentru ca vrea sa-si vada viata transpusa intr-un film sau un serial de televiziune, astfel ca cei doi s-au intalnit intr-o locatie secreta in Mexic. Se banuieste insa ca intalnirea face parte dintr-un plan mult mai amplu al Guvernului American pentru a-l captura pe El Chapo, iar Sean Penn a activat ca agent CIA sub acoperire.

Zvonurile dau de inteles ca actorul a avut un rol important in prinderea lui El Chapo, acesta reusind sa dea numeroase informatii utile autoritatilor pentru a-l localiza pe evadat.

Joquin Guzman Loera si-a cultivat spiritul de afacerist inca de la varsta de 6 ani, devenind atunci vanzator de portocale si sucuri naturale. La 15 ani a inceput sa cultive marijuana si maci, aceasta fiind sigura alternativa pentru a-si sustine familia aflata in pragul saraciei.

„In momentul de fata cartelul pe care il conduc furnizeaza mai multa heroina, metafetamina, cocaina si marijuana decat oricine in aceasta lume.  Am o flota de submarine, avioane, camioane si barci.

Cu o avere estimata acum la 1 miliard de dolari, Guzman declara ca este un om cinstit si linistit. „Nu sunt deloc un tip violent. Tot ceea ce fac este sa ma apar. Imi doresc sa am probleme? Niciodata”, declara acesta in interviul acordat lui Sean Penn.

 

Scrie un comentariu