Evenimente Stiri Interne

Se mai țin festivalurile de muzică după relaxarea restricțiilor?

Scris de Ana Kozma

După relaxarea măsurilor de restricție în România, numeroșii fani ai festivalurilor de muzică organizate anual în țara noastră înainte de pandemie speră că acestea vor avea loc în 2021. Află în continuare dacă acest lucru se va întâmpla sau nu.

Se mai țin festivalurile de muzică după relaxarea restricțiilor?

Untold, Neversea și Electric Castle sunt cele mai importante festivaluri de muzică din țara noastră. Erau organizate an de an înainte de pandemie. Anul trecut, au lipsit din peisaj în contextul restricțiilor dure. Anul acesta însă, fanii acestor evenimente speră că ele se vor putea desfășura după relaxarea măsurilor de restricție.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de UNTOLD (@untoldfestival)

Untold

Conform publicației Ziua de Cluj, Edy Chereji, Director de comunicare Untold, spune că măsurile de relaxare nu se pot aplica practic la acest tip de festivaluri.

„Prin lipsa de claritate, prin propunerea unor norme aberante (cum ar fi spre exemplu să asiguri distanțare de 2mp la eveniment, chiar dacă absolut toți oamenii au acces doar pe baza de vaccin/test/anticorpi), autoritățile au reușit sa compromita inclusiv luna iulie a acestui an. Păi ce festival e ăla cu doar 5000 de oameni? Și la festivalul “sfintelor moaște” se adună zeci de mii de oameni, chiar și în pandemie! Vreo 5000 de oameni strângeam într-adevăr acum 15-18 ani, când organizam Luna Studentului Clujean și festivalul berii. Asta e nivelul la care au gândit “strategic” revenirea industriei? Cu 15 ani dați înapoi?”, este de părere acesta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Neversea Festival (@neverseafestival)

Neversea

Organizatorii au anunțat deja faptul că Neversea va fi reprogramat. Festivalul ar fi trebuit să aibă loc în luna iulie. Pentru că măsurile de la momentul actual nu permit însă organizarea, el a fost reprogramat pentru o dată ulterioară. Dată care nu se cunoaște încă, dar despre care organizatorii spun că va fi în 2021, cel mai probabil după 1 august. Biletele deja achiziționate rămân valabile.

„Cu mare tristețe, suntem nevoiți să acceptăm realitatea faptului că, deși există soluții de a organiza evenimentul în siguranță, nu ne putem întâlni la data stabilită, pentru că, din păcate, normele actuale nu ne permit acest lucru. Nu renunțăm la dorința de a realiza o nouă ediție, însă avem nevoie de garanția autorităților că normele vor fi schimbate, după cum au promis, măcar începând cu 1 August. Astfel, menținem o legătură permanentă cu autoritățile pentru a face tot ce este posibil înspre revederea noastră în acest an. La fel de nerăbdători și dornici să fim din nou împreună la cel mai iubit festival de la malul Mării Negre, sunt și sutele de artiști și DJ-i, cei peste 500 de furnizori și 9000 de colaboratori care lucrează pentru a face fiecare ediție mai bună decât cea precedentă”, au anunțat, miercuri, pe Facebook, organizatorii Neversea.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Electric Castle (@electriccastle)

Electric Castle

Cât despre Electric Castle, acesta nu va mai avea loc în 2021. Organizatorii au anunțat faptul că festivalul va fi reprogramat pentru anul viitor, în perioada 13-17 iulie. La fel, bilete achiziționate pentru acest an rămân valabile pentru ediția din 2022.

„Focusul pentru următoarea perioadă va fi de a convinge autoritățile să clarifice măsurile anunțate, astfel ca experiența Electric Castle să existe, chiar și într-o formă diferită, în 2021″, spun organizatorii Electric Castle.

Untold, Neversea, Electric Castle! Cele mai mari festivaluri din Romania s-au anulat

Scrie un comentariu