Stiri externe

Scandalul continua! Meghan Markle si Printul Harry nu vor sa auda de 4 tabloide din Anglia!

Scris de Ana Kozma

Chiar daca s-au mutat in Los Angeles hotarati sa isi reia acolo viata de la zero, scandalul pare sa continue! Meghan Markle si Printul Harry nu vor nici in ruptul capului sa auda de 4 tabloide din Anglia!

Scandalul continua! Meghan Markle si Printul Harry nu vor sa auda de 4 tabloide din Anglia!

Meghan Markle si Printul Harry taie complet orice legatura cu 4 tabloide din Marea Britanie. Acestia au trimis o scrisoare editorilor celor 4 publicatii, spunand ca nu isi doresc niciun fel de colaborare cu acestea.

Ducele si Ducesa declara ca sunt in profund dezacord cu stilul publicatiilor The Sun, The Daily Mail, The Mirror si The Express. Mai mult, acuza aceste tabloide ca au distrus vietile multor oameni.

Noua lor politica inseamna ca nu vor comunica si nu vor raspunde la nicio intrebare venita din partea acestor publicatii. Cuplul mentioneaza insa ca aceasta nu este o „politica generala pentru toate publicatiile”.

Meghan Markle a dat in judecata The Mail On Sunday pentru ca a publicat parti dintr-o scrisoare „privata si confidentiala” trimisa tatalui sau in august 2018. Adica la trei luni de la nunta sa cu Printul Harry.

Iata in continuare scrisoarea oficiala trimisa de Meghan Markle si Printul Harry celor 4 tabloide din Anglia:

”Intrucat Ducele si Ducesa de Sussex incep acum urmatorul capitol din viata lor si nu mai primesc niciun sprijin din finantare publica, dorim sa stabilim o noua politica de relatii cu mass media, in special in ceea ce priveste organizatia dumneavoastra.

La fel ca dumneavoastra, Ducele si Ducesa de Sussex cred ca presa libera este o piatra de temelie a oricarei democratii. In special in momentele de criza. In cel mai bun caz, aceasta presa libera straluceste in intuneric, spunand povesti care altfel nu s-ar dezvalui. Sustine ceea ce este drept si ii trage la raspundere pe cei care abuzeaza sistemul.

Se spune ca prima obligatie a jurnalismului este fata de adevar. Ducele si Ducesa de Sussex sunt profund de acord cu acest lucru.

Este grav faptul ca o parte influenta a mediei, de-a lungul mai multor ani, a cautat sa nu isi asume responsabilitatea pentru ceea ce sustine. Chiar si atunci cand stiu ca informatiile publicate sunt denaturate, false sau invazive dincolo de ratiune. Cand puterea exista fara responsabilitate, increderea noastra in aceasta industrie atat de necesara scade dramatic.

Exista un cost de natura umana pentru acest mod de a face afaceri. Iar asta afecteaza fiecare colt al societatii.

Ducele si Ducesa de Sussex au urmarit cum unor oameni pe care ii cunosc, precum si unor straini, li s-au distrus vietile prin barfe neintemeiate menite sa sporeasca audienta si veniturile din publicitate.

Acestea fiind spuse, va rugam sa retineti ca Ducele si Ducesa de Sussex vor colabora cu publicatia dumneavoastra. Aceasta este, de asemenea, o politica instituita pentru echipa lor de comunicare. Asta pentru a proteja echipa de partea industriei pe care cititorii nu o vad niciodata.

Aceasta politica nu are menirea de evitare a criticilor. Nu este vorba de stoparea informarilor publice sau de cenzurarea raportarii corecte. Mass-media are toate drepturile de a raporta! De a avea o parere despre Duce si Ducesa, fie ea buna sau rea. Dar aceasta nu se poate baza pe minciuni! De asemenea, ei doresc sa fie totul foarte clar: aceasta nu este o politica generala pentru toata mass-media.

Ducele si Ducesa de Sussex asteapta cu nerabdare sa colaboreze cu jurnalistii si organizatiile mass-media din intreaga lume pentru a scoate in evidenta problemele si cauzele despre care este nevoie sa se vorbeasca.

Ceea ce nu vor face este sa se ofere ca moneda pentru o economie a denaturarii, a minciunilor si a goanei dupa click-uri.

Speram ca aceasta noua abordare sa fie ascultata si respectata.”

Meghan Markle si Printul Harry, acte caritabile in Los Angeles pe timp de pandemie!

Scrie un comentariu