Stiri Interne

Scandalul amenințărilor primite de Maia Morgenstern

Scris de Ana Kozma

Actrița Maia Morgenstern a primit un email în care era amenințată cu moartea, după cum ea însăși a dezvăluit recent pe rețelele de socializare. Mesajul care a stârnit un val de reacții în mediul online era semnat „partidul AUR”.

Scandalul amenințărilor primite de Maia Morgenstern

Maia Morgenstern a primit recent un mail de amenințare semnat „partidul AUR”. În mesaj, actrița era amenințată că atât ea, cât și familia sa, va fi supusă unor tratamente inumane. De asemenea, că Teatrul Evreiesc și actorii de colo vor fi incendiați.

Această amenințare vine la scurt timp după ce Maia Morgenstern a fost protagonista unui alt episod șocant. Invitată la un eveniment alături de alți directori de teatru și instituții de cultură, actrița a primit o replică antisemită din partea unui alt participant.

Sâmbătă a publicat Maia Morgenstern, pe pagina ei de Facebook, emailul amenințător. Autorul o amenință cu moartea pe celebra actriță. Atât pe ea, cât și pe fiica ei. Motivul? Acela că Maia a vorbit public împotriva aşa-zisului prieten al autorului.

Același autor spune despre Teatrul Evreiesc că este „o gaură murdară de șobolani” pe care o va incendia împreună cu toți actorii de acolo.

Maia Morgenstern, umilita de fortele de ordine la Parada de 1 Decembrie

„Nenorocit-o de jidancă, pleacă naibii din ţara mea, Maia. Vreau să-i spui cât de murdară şi inumană este. Nu mă voi opri până nu va fi jumulită de vie. Până termin de măcelărit. Până când escapada ei murdară de viaţă va fi complet întoarsă cu susul în jos, familia ei aruncată într-o nenorocită de tabără de muncă. Intenţionez să o arunc într-o cameră de gazare, într-un cuptor murdar unde o voi arde pe ea şi pe copiii ei murdari după ce-i termin de violat. E moartă, jidanca asta e mort, îţi spun eu”, se arată în mesajul primit de Maia Morgenstern.

Așa cum era de așteptat, scandalul a escaladat. Deputatul Alexandru Muraru, reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, condamnă atacul și îndeamnă Poliția să ancheteze de urgență acest caz.

„Aceste ameninţări nu trebuie tratate cu superficialitate. Cu atât mai mult cu cât ele vin, la prima vedere, sub semnătura unui grup parlamentar. Privesc cu multă reţinere afirmaţiile de delimitare ale deputatului George Simion, liderul partidului AUR, grupare politică neo-fascistă, cunoscută pentru ieşirile publice xenofobe, antisemite, conspiraţioniste în manifestări politice publice, stradale, pe reţelele de socializare şi, mai grav, de la tribuna Parlamentului”, declară Alexandru Muraru.

Reprezentanții partidului AUR se dezic de acest mesaj, catalogându-l drept o înscenare. De asemenea, au transmis susținerea față de Maia Morgenstern.

Scrie un comentariu