Stiri externe

Scandal Netflix – Casa Regală Britanică pentru The Crown. Ce se întâmplă.

Scris de Ana Kozma

Era de așteptat ca între Netflix și Casa Regală Britanică să izbucnească un scandal ce are la bază serialul The Crown. Iată ce se întâmplă mai exact.

Scandal Netflix – Casa Regală Britanică pentru The Crown. Ce se întâmplă.

Sezonul 4 al serialului The Crown pătrunde în istoria mai recentă a Familiei Regale Britanice. În plus, atinge niște subiecte sensibile, cum ar fi relația dintre Prințul Charles și Prințesa Diana. Netflix a primit în ultima vreme numeroase cereri oficiale de a menționa publicului că serialul este pură ficțiune. A primit această cerere inclusiv de la Oliver Dowden, Secretar de Stat în Ministerul Culturii.

„Am prezentat întotdeauna The Crown ca fiind dramă și avem toată încrederea că membrii noștri înțeleg că este ficțiune bazată pe evenimente istorice. Ca urmare, nu vedem necesitatea adăugării unui disclaimer și nu intenționăm să facem asta”, a fost răspunsul venit din partea Netflix.

„Mulți istorici regali și experți au descris acest serial drept ficțiune, dar Netflix joacă un joc periculos. Fac bani din portretizarea unor oameni care lucrează din greu pentru națiune. Dacă oamenii folosesc serialul ca manual de istorie regală, asta e un lucru foarte rău. Un pic mai multă onestitate și transparență din partea producătorilor ar fi binevenită”, au declarat presei surse din apropierea Prințului Charles.

Ce părere are familia regală britanică despre serialul The Crown

Scrie un comentariu