Stiri Interne

Sanatate cu Kangoo Jumps. Medicul Alin Iova explica rezultatele preliminare din studiul KAPO!

Scris de Alexandru Manea

80 de oameni au inceput sa practice saptamanal Kangoo Jumps in cadrul unui studiu amplu denumit KAPO – Sanatate pe ghete. Rezultatele sunt impresionante. Medicul Alin Iova, fiziokinetoterapeut si specialist in recuperare sportiva si lipoterapie, explica in ce mod s-au insanatosit acestia.

Sanatate cu Kangoo Jumps. Medicul Alin Iova explica rezultatele preliminare din studiul KAPO!

La inceputul acestui an Kinga Sebestyen a dat startul unui proiect ambitios denumit KAPO – Sanatate pe ghete, un studiu ce isi propune sa analizeze in ce mod se imbunatateste starea de sanatate a celor care fac exercitii Kangoo Jumps. Din sute de inscrieri, 80 de persoane au fost selectate pentru a lua parte la sesiuni de Kangoo Jumps in Oradea, fiind monitorizati in toate aceste luni de medici cu prestigiu.

Echipa de medici este compusa din Conf.univ.dr. Ligia Olivia Burta, medic primar medicina de laborator, Lect.univ Dr. Dorina Maria Farcas, medic primar recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, Dr. Alin Iova – medic medicina generala, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportiva si lipoterapie, sef lucrari Lect.univ dr. Corina Suteu, medic primar medicina muncii, si medicul psiholog Corina Chiorean.

Participantii au fost incadrati in grupe diferite: supraponderali, cu probleme de postura corporala, probleme cu coloana vertebrala, cu genunchii, cu diabet, si persoanele sanatoase.

Toti participantii la studiul medical fac antrenamente pe ghete rebound cate o ora, de trei ori pe saptamana.

Dr. Alin Iova este unul din medicii care analizeaza evolutia participantilor. Suntem la jumatatea studiului, iar rezultatele preliminare sunt impresionante.

Programul a debutat cu evaluari ale starii initiale ale celor 80 de persoane din studiu, analize antropometrice ale compozitiei corpului, masuratori Tanita prin metoda BIA ale tesutului adipos si muscular pe segmentele corpului, nivelul de hidratare intra si extracelulara, indicatori de grasime viscerala, rata metabolismului bazal, evaluarea necesarului caloric zilnic pentru slabire sau mentinerea parametrilor actuali, indicatorul de mineralizare osoasa,  scanare Hosand a tesutului adipos si muscular, ecografieri ale tesutului muscular, adipocentimetrie, evaluari postura corporala.

“In urma acestor evaluari am personalizat programele de antrenament pentru fiecare dintre cei inclusi in studiu si le-am recomandat si alte terapii complementare pentru atingerea obiectivelor, terapii pe care le-au putut face in Centrul nostru de sanatate:  Lipoterapie by

Dr. Alin Iova, o tehnica personala de manualoterapie cu rezultate extraordinare in remodelare si slabire,  TECAR terapie estetica, impachetari corporale, drenaj limfatic, dermotaping, laser terapie,  tratamente cu ultrasunete, tratamente cu stimuli electrici, COMPEX electrostimulare, tratamente miofasciale ERGON, kinesiotaping, aromaterapie si aromatouch, masaj terapeutic si de relaxare/

Apoi, consultanta in nutritie si abordarea unui stil de viata sanatos.

Programul alimentar personalizat in urma evaluarilor s-au dovedit mult mai bine acceptat si eficient iar combinarea exercitiilor de tip rebound pe ghete Kangoo Jumps cu Lipoterapia a fost extrem de benefica in urma feedback-urilor participantilor la studiu.

Pentru unele persoane a avea un stil de viata sanatos inseamna sa faca sport zilnic, pentru altele sa fie vegetariene, pentru altele sa faca tratamente corporale saptamanal, pentru altele sa faca cure detox saptamanal.

Eu cred ca stilul de viata sanatos trebuie sa tina cont de toate aceste reguli, sa fie echilibrat, sa nu contituie o corvoada si sa aduca rezultatele dorite: un corp sanatos, frumos, ingrijit, odihnit, cu o minte agera care sa iti poata asigura o viata activa, un somn odihnitor si satisfactia lucrului bine facut… si asta zilnic!

Totodata, faptul ca exercitiile pe ghete, experimentate si personal in ultimele 5 luni, au adus exuberanta specifica copilariei, tonusul fizic si psihic crescut si dorinta unor persoane cu media de varsta de 40-45 ani, care nu obisnuiesc sa faca sport, de a face exercitii de 3 ori pe saptamana, ma face sa cred ca acest studiu va fi doar primul din multele pe care le vom face pentru a evidentia efectele benefice ale programelor pe ghete rebound!

De asemenea, pacientii din programele de recuperare post traumatica din Centrul nostru au avut parte de „surprize” din partea antrenorilor si terapeutilor, care le-au pus in picioare ghetele rebound si au facut programe de reeducare echilibru, posturala si tonifiere in diverse afectiuni iar rezultatele au fost foarte bune!”, declara Dr. Alin Iova.

Cine este Dr. Alin Iova

 

Dr. Alin Iova este medic – medicina generala, fiziokinetoterapeut si specialist in recuperare sportiva si lipoterapie.

In 2001 a absolvit Facultatea de Medicina, sectia Medicina Generala, fiind absolvent al primei generatii a sectiei de Fiziokinetoterapie a Facultatii de Medicina Oradea. Este licentiat la Universitatea Carol Davila Bucuresti in 1998.

 

Activitate profesionala

 

Intre 2000 – 2004 a fost fizioterapeut si medic al echipei de fotbal FC Bihor (in perioada cand a fost promovata in divizia A).

Din 2009 a activat ca si medic la Centrul de Fotbal Liberty in perioada promovarii acestei echipe in divizia A si a titlurilor de campioni nationali la juniori.

Din 2015 pana in prezent colaboreaza cu CSM Oradea, sectia de baschet, dar si cu echipele de Polo, Judo, Handbal, Tenis pe partea de refacere.

In plus, se ocupa de recuperare medicala si sportiva, dietetica, preventie si tratamente, colaborare incununata cu primele doua titluri de campioni nationali la baschet din istoria clubului.

In prezent activitatea sa se desfasoara in Centrul de Sanatate si Lipoterapie Dr. Alin Iova, prin coordonarea colaboratorilor si implicare directa in activitatile ce se adreseaza sanatatii, prin metode de preventie, tratamente, refacere si recuperare, adresate atat sportivilor cat si celor ce isi doresc abordarea unui stil de viata sanatos.

Experienta acumulata in cadrul echipelor sportive constituie din anul 2000 baza activitatii de Lipoterapie, multe din metode regasindu-se in evaluarea si tratarea sportivilor, o metoda proprie de tratare si preventie a obezitatii, supraponderalitatii sau celulitei dar, in acelasi timp, o metoda de promovare globala a sanatatii.

In cadrul Centrului de sanatate si Lipoterapie Dr. Alin lova activeaza 14 colaboratori care realizeaza evaluari si testari fizice, antropometrice si psihologice Lipoterapia, tratamentele corporale, tratamente detox si energizare, consultanta in nutritie si abordarea unui stil de viata sanatos, programe de antrenament personalizat si recuperare sportiva precum si programe de wellness si relaxare intr-un mediu foarte placut si intim.

“Nevoia permanenta de implicare in activitati benefice pentru sanatate, care ne caracterizeaza pe toti cei care lucram in cadrul Centrului, ne-a facut sa alegem colaborarea cu alti colegi medici si psihologi si cu Kinga Sebestyen, promotoarea Kangoo Jumps in Romania, intr-un studiu-proiect foarte interesant pentru promovarea sanatatii, KAPO – Sanatate pe ghete, program in desfasurare, care are deja rezultate remarcabile pe care abia asteptam sa vi le facem cunoscute la final”, declara Dr. Alin Iova.

Primele rezultate ale programului KAPO – Sanatate pe Ghete,  lansat de Kinga Sebestyen in Oradea 

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu