Celebrity PR News

Sa aruncam cu oua in Cezar Ouatu?

Scris de Sorin Dutoiu

Mare scandal si multe nemultumiri s-au ivit sambata seara dupa selectia nationala Eurovision. Cel mai votat concurent de catre public, Cezar Ouatu, a devenit, ironic, cel mai criticat! Barbatul cu voce de soprana este privit acum cu retineri de multi fani ai concursului. Le e teama, probabil, ca europenii vor rade de noi din pricina timbrului vocal, sa-I zicem, inedit, al solistului. Asa sa fie, oare?

cezar-eurovision-3

Cezar Ouatu are, fara indoiala, o voce impresionanta. Poate canta, probabil, orice stil muzical, poate atinge mai multe octave cum niciun alt concurent la Eurovision nu ar putea.

Lucian Mindruta spunea in aceasta dimineata, ironic desigur, ca englezii trimit o babuta blonda la Eurovision, pe Bonnie Tyler, care nu stie decat trei note muzicale si care va fi facuta knock-out de Cezar al nostru.

Reprezentantul tarii noastre a primit cele mai multe voturi din partea publicului, insa a devenit apoi cel mai criticat. Ilogic, la prima vedere. De cum s-a anuntat ca el ne va reprezenta tara, oamenii au inceput sa se planga pe Facebook de faptul ca ne vom face de ras in Suedia. Asa sa fie, oare?

Trecand peste timbrul vocal cu totul inedit pentru istoria participarii tarii noastre la Eurovision, Cezar ar putea scoate din maneca un As pe care alti concurenti nu il au. Va fi, cu siguranta, memorabil. (sa ne amintim ca si Mihai Traistariu a devenit celebru la Eurovision 2006 gratie „trilurilor de privighetoare”).

cezar-eurovision-2

Nu stim cati vor aprecia realmente compozitia piesei, versurile sau ritmul melodiei, insa cu siguranta multi vor fi tintuiti in fata televizoarelor pentru a urmari “minunea”, barbatul cu barba,  cu aspect macho, care canta precum o soprana afectata de sentimente profunde.

Eurovision-ul s-a dovedit a fi, de multe ori, surprinzator. Nu au castigat numai piesele bune, corecte, intepretate perfect, ci si cele ciudate, care vin cu un element nou.

Pana la urma, Gangnam Style a fost, la randul ei, o ciudatenie, o incununare a kitsch-ului, la debut. A devenit insa o ciudatenie rulata si rulata, raspandita pe internet, ce a devenit hit international.

Nu comparam in mod direct piesa lui Cezar cu “Gangnam Style”, insa nu putem sa nu luam in calcul si varianta ca “It’s my life” ar avea mai mare impact decat alte piese bune care au participat sambata seara la selectia nationala.

Prestatia lui Cezar va fi controversata. Putem castiga un loc printre cele mai sus, dar si opusul, sa ne intoarcem acasa cu coada intre picioare. Miza este mare, curajul asemenea.

Insa, tinand cont ca el a fost alegerea celor mai multi telespectatori, din respect fata de acestia, dar si fata de realizarea lui, ar trebui sa ii acordam sansa de a dovedi ca ne va reprezenta tara intr-un mod profesionist.

Din cate stiu, are antecendente puternice in acest sens. A studiat jazz-ul, pianul, locuieste la Milano,  a absolvit sectia canto clasic la conservatorul G.Verdi. Este premiat in mai multe tari straine, a cantat in Sali de teatru si opera importante, si a fost supranumit “Cezar – The Voice”.

Ramane de vazut cum il vor percepe europenii. Cine stie, poate vom avea sansa ca, printr-o piesa mai “altfel”, sa primim puncte din partea tarilor care, in mod obisnuit, votau cu vecinii si sa ne vedem astfel pe podium.

Scrie un comentariu