ADPM Coffee Break

Rusia interzice bloggerii! Iata ce legi dure contra lor a adoptat!

Scris de Administrator

Dupa ce China a dat startul cenzurii Internetului, iar apoi tari precum Pakistan si Turcia i-au urmat exemplul, in Rusia va fi pusa in aplicare, cu data de 1 august, o lege foarte dura impotriva bloggerilor!

Businesswoman using laptop at desk

Imaginati-va o lume in care nu ati putea sa va exprimati liber ideile in mediul online, in care tot ceea ce cititi pe Internet ar fi atent controlat de Guvern si in care ati trai permanent cu sentimentul ca tot ceea ce faceti este supravegheat indeaproape.

Este bine cunoscut faptul ca, in China, navigarea pe Internet este supusa cenzurii, multe dintre retelele sociale, precum Facebook, Twitter, YouTube si Google fiind interzise. In plus, cenzura Internetului a inceput sa se raspandeasca si in alte tari, ca Turcia si Pakistan. Iar acum, se pare ca si Rusia vrea sa urmeze acelasi exemplu.

Cunoscuta sub numele de „Legea blogger-ilor”, o noua lege din Rusia stiplueaza ca orice site cu mai mult de 3.000 de vizitatori pe zi va fi incadrat la categoria mass media, va fi responsabil pentru acuratetea informatiilor pe care le publica si va fi fortat sa se inregistreze la Guvern. Mai mult, va fi ilegal ca bloggerii sa ramana anonimi in mediul virtual.

Legea va fi pusa in aplicare incepand cu data de 1 august, iar amenzile se vor ridica pana la 142.000 de dolari si blogurile care nu respecta conditiile vor fi inchise temporar.

Aceste masuri ii vor afecta in mare parte pe bloggerii din sfera politica, dar si pe ceilalti din celelalte domenii, cum ar fi celebrul fashion blogger Miroslava Duma.

Se spune ca aceasta lege ar face parte din campania de stopare a Internetului in Rusia, iar multi nu sunt de acord cu ea, spunand ca este o modalitate de oprire a unora dintre cele mai creative si mai inteligente voci ale Rusiei.

Scrie un comentariu